POTOČANI - PODVUČJAK - POSAVINA

Danas je rijetkost da netko ima slobodnog vremena, a kamoli da ga podjeli s drugima. No ipak ih ima, a jedan od njih je Kljajić Miroslav Miro iz Potočana koji želi iza sebe ostaviti nešto napisano. Stoga je sročio jednu poeziju o svom rodnom mjestu koju vam preporučamo da pročitate.

Križnim putem Smrekovac - Odića brdo u četvrtak 18.05. započeli su Dani sjećanja 2017. Neuobičajeno lijepo vrijeme i mnoštvo sudionika odredili su na poseban način duhovnu procesiju kojom je započela ovogodišnja manifestacija.

Predizborni skupovi HDZ BiH po već ustaljenom rasporedu završavaju druženjem tijekom kojeg s najčešće čuje izvorna posavska pjesma. Tako je bilo i u Potočanima, a među pjevačima su bili Boban Božić, domaćin skupa i Anto Jurišić, nositelj liste za općinsko vijeće, a čula se ona stara Jerkanova: Nas je naša porodila majka/ Potočani ispod Vučijaka!

U Potočanima je održani predizborni sastanak HDZ BiH na kome su kndidati i dužnosnici predvođeni predsjednikom općinske organizacije Ilijom Ilićem predstavili svoj program za naredne lokalne izbore u Odžaku. Domaćini na ovom sastanku su podsjetili kako su nezadovoljni dosadašnjom općinskom vlašću zbog neispunjavanja obaveza koje je aktualni načelnik preuzeo u svom mandatu.

Lijepa vijest nam dolazi iz Potočanske osnovne škole gdje su školska djeca, učiteljica i roditelji školskih mališana pravili adventske vijence koji će se prodavati u nedjelju 27.11.2016., na ranoj pučkoj Sv. misi u župnoj crkvi u Potočanima.

Ivica Božić, kandidat iz temeljnog ogranka Jošava svojim je govorom otvorio predizborni skup HDZ-a BiH za ovo naseljeno mjesto. U svom obraćanju je podsjeti na one projekte koje su tijekom proteklog razdoblja realizirani u Jošavi.

TEO GRGIĆ iz POTOČANA kraj ODŽAKA, sin Grge i Svjetlane Grgić ima samo 10 godina i danas je imao svoj prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske na Taekwondo ITF prvenstvu Europe u Poljskoj! Teo je imao 4 natijecanja do finala a svakom natjecanju je protivnik oplakao, dok je završno finale trajalo samo 30 sekundi. Natijecanje je bilo toliko dominantno da nas je sve oduševio prenosi Udruga "UVIJEK VJERNI" iz Odžaka.

More Articles ...