Bila je godina 2007 kada smo izgradili našu novu kapelu u Dobroj Vodi,(a napomenuću da je stara srušena na blagdan Duhova 1992. godine).

Rado ćemo podijeliti s vama pozivnicu za koncert koji će se održati u srijedu 21.lipnja u 19,00 sati u crkvi Rođenja BDM u Modriči u organizaciji Napretkove zaklade Otvorena kuća iz Garevca  i udruge Prosoli - Sveta glazba. Na programu ovog koncerta nastupit će Hor Bulgaria iz Sofije i njihov dirigent akademik Valentin Bobevski u znaku ekumenizma interpretirat će djela iz glazbenih riznica dviju kršćanskih crkava, Katoličke i Pravoslavne. Svi ste dobro došli!

U 2017. godini obilježava se dvostruka godišnjica - dvadeset godina Predstavništva njemačkog gospodarstva (AHK) u Bosni i Hercegovini i deset godina Udruge “Wirtschaftsverein” BiH. Sve ove godine AHK povezuje, savjetuje i informira njemačke kompanije o bosanskohercegovačkom tržištu te lokalne tvrtke o njemačkom tržištu.

Da Rafinerija ulja u Modriči sve slabije posluje pokazuje podatak da je gubitak u odnosu na 2015. godinu veći za oko 300.000 KM, a prošlu 2016. godinu Rafinerija ulja iz Modriče završila je s gubitkom od milion KM, što je uvećalo akumulirani gubitak na 55 miliona KM te nužno dovelo do otpuštanja 47 djelatnika ovog do nedavno vodećeg poduzeća s dugogodišnjim ugledom u ovoj općini.

U Modriči je osnovan prvi Muški centar u BiH koji su pokrenuli članovi Udruge građana “Budućnost” kako bi pružali psihosocijalnu pomoć muškarcima u cilju prevladavanja društveno neprihvatljivih normi i oblika agresivnog i nasilnog ponašanja. Otvaranjem Muškog centra predviđena je mogućnost psihosocijalnog rada s nasilnicima kako bi im se pomoglo prevladati agresivnost, depresivnost i destruktivne emocije. U Centar se dolazi dragovoljno, ali i institucije upućuju na tu vrstu terapije.

Članovi ronilačkog kluba “Vidara” iz Gradačca i “Vidra“iz Modriče od sigurnog utapljanja spasili su čobane i oko 700 ovaca i janjadi iz nabujale rijeke Bosne, nedaleko od Modriče. Vođa gradačačkih ronilaca Admir Omerović-Eva kazao je u izjavi za Fenu da su apel za pomoć zaprimili iz Civilne zaštite Modriča u jutarnjim satima 8. ožujka i da su se odmah uputili prema Modriči.

U subotu 28. siječnja 2017.god. u Modriči je uspješno realizirana šesta po redu Ćetenijada a riječ je o tradicionalnom slatkišu za koji je osim niske temperature potrebno i veliko znanje kuhara. Ovaj divni i sadržajem bogat događaj su kao i ranijih godina organizirali mladi inicijativni modričani.

More Articles ...