04
Thu, Jun
19 New Articles

B i H
Typography

Velika Kladuša, 05.04. - Drugi Lino višebojac u petoj sezoni u Bosni i Hercegovini održan je u Velikoj Kladuši pred prepunom Gradskom sportskom dvoranom. Učenici iz Osnovne škole „25. novembar“ od škole do dvorane napravili su kolonu iz koje su se mogli razaznati transparenti, obojena nasmiješena lica, te čuti ushićeni dječji glasovi.

Lino višebojac u Velikoj Kladuši otvorio je ravnatelj škole Sakib Selimović i poručio: „U zdravom tijelu - zdrav duh!“
Velika Kladuša se svojim bogatim i izuzetnim kulturno - umjetničkim programom dokazala kao grad plesa i sporta. Za početak, srednja odgojna grupa Dječjeg obdaništa izvela je plesnu točku uz glazbu iz legendarnog filma „Footloose“. Nakon njih podij su zauzele balkanske prvakinje iz Sportskog plesnog kluba „Gloria“ sa koreografijom „Show must go on“, a nakon njih su svoje umijeće dokazali i domaćini, učenici III.a razreda s koreografijom uz pjesmu „Kad se male ruke slože“. Kulturno - umjetnički program je bio red plesa - red sporta, pa su, nakon plesa karataši škole grupno demonstrirali katu Hean Šodan, a zatim i Basai Dai.

lino 900

Opet je na red došao ples, pa su svoju izvrsnost pokazali Ismihana Dizdarević uz „Alive“ i Dalil Pajazetović uz „Školski odmor“. Bogat kulturno - umjetnički program zatvorili su svjetski prvaci, državna reprezentacija Fit kids-a koji su plesali koreografiju „Rain is my friend“, a prije njih su slavuji Glazbene škole, mala horska grupa pod dirigentskom palicom Lejle Džanić, otpjevali „S one strane Plive“.

Najbolji literarni sastav u OŠ „25. novembar“ na temu „Svijet po mom“ napisali su učenici VI. razreda Benjamin Džamić i Jasmina Kajtazović. Najbolji navijači bili su iz VIII.b i VIII.c razreda. Gradska sportska dvorana bila je prepuna transparenata, a najboljim su učenici II.a razreda poručili: „Lino ti si kralj“. Posebna nagrada za poseban transparent dodijeljena je Dženani Rizvić iz VI.d razreda.
Natjecatelje su bodrili i mladi gosti - sportaši: Tarik Salkić - karataš, Dalil Pajazetović - breakdancer i Mia Ribić koja se bavi motokrosom.
Pobjednica Lino višebojca u Velikoj Kladuši je Alisa Kantarević iz IX.a razreda sa 120 bodova. Pobjednik Aladin Pajazetović iz VI.a razreda imao je 180 bodova, što je drugi najbolji rezultat otkako se Lino višebojac organizira u Bosni i Hercegovini.lino 1024

Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade Unsko - sanskog kantona/županije, pet županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, a u organizaciji kompanije Podravka u BiH u suradnji sa Sportskim novostima, realizira se već više od desetljeća u Hrvatskoj, a od prije pet godina i u Bosni i Hercegovini.

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već petu godinu se održava i u osnovnim školama diljem Bosne i Hercegovine. Tijekom pete sezone, nakon Tuzle i Velike Kladuše, Lino višebojci bit će održani po dva u Goraždu, i Mostaru, te u Sovićima kod Gruda i Livnu.

Kontakt za više informacija:
Marina Bogdanović
PRIME Communications
063 289 101, 065 313 843; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

{jathumbnail off}