GRADAČAC, 13. lipnja 2017. - Svečanom procesijom i svetom misom koju je, u koncelebraciji desetak svećenika, predvodio vlč. Tomislav Ćurić, župnik župe sv. Alojzija Stjepinca iz Slavonskog Broda, u Gradačcu je proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskog.

GRADAČAC, 25. travnja 2017.- Koncelebriranom svetom misom, koju je u nazočnosti više vjernika i svećenika, ove i susjednih župa, predvodio vl. Marko Hrskanović, danas je u crkvi u Gradačcu proslavljen zaštitnik župe sv. Marko evanđelista.

GRADAČAC, 13.lipnja 2016.- Koncelebriranom sv.misom, koju je služio fra. Bono Kovačevič, župni vikar iz Domaljevca, danas je u Gradačcu obilježen blagdan sv.Ante Padovanskog. U svojoj nadahnutoj propovijedi fra Bono je govorio o životu sv.Ante Padovanskog, kojega na poseban način štuju vjernici katolici širom Bosne i Hercegovine ali i vjernici drugih vjera.grad antunovo16

Neki ih pune marmeladom, neki čokoladom, neki orasima, a neki, pak, različitim sirupima ili sladoledom. No, u jednom se mogu složiti svi – palačinke jednostavno svi obožavaju jesti! I odrasli, a posebice djeca. Usuđujemo se čak i reći: Tko još ne voli palačinke?!

TURIĆ, 28. kolovoza.2016.- Na mjesnom groblju u Turiću, ispred groba, sluge Božjeg, fra Lovre Milanovića, danas je služena koncelebrirana sv.misa koju je predvodio fra Gabrijel Tomić, župni vikar župe Brestovsko i duhovnik sestara klarisa.

GRADAČAC, 25.travnja 2016. Koncelebriranom svetom misom, koju je predvodio vlč. Marko Stipić,  danas je u Gradačcu proslavljen patron župe - sv. Marko Evanđelista. U svojoj propovijedi vlč.  Stipić govorio je o životu i stradanju sv. Marka Evanđeliste, koji je bio prvi biskup u Africi i koji je mučenički ubijen na najveći kršćanski blagdan Uskrs.

More Articles ...