02
Fri, Oct

 Monografija posvećene velikom glumcu Ivi Gregureviću je u pripremi i očekuje se da će biti završena do "Dana hrvatskog filma - Ivo Gregurević" sljedeće 2021. godine, potvrdio je to Ivin prijatelj i glavni organizator ovog festivala Iljo Benković.

Konflikt između Turske i Grčke na Sredozemlju i napetosti u Bjelorusiji nove su neuralgične točke na rubovima europskog kontinenta. To su bile i teme video sjednice ministara vanjskih poslova zemalja članica Europske unije u petak. Sudionik te video konferencije je i hrvatski ministar vanjskih poslova koji Gordan Grlić Radman koji je u Baškoj Vodi, odakle je putem videa (online) razgovarao s kolegama ministrima iz Europske unije, novinarima približio tu konferenciju koja je zatvorena za medije.

 Misa za žrtve Bleiburga, koja je zakazana za 16. svibnja u Sarajevskoj katedrali, uskovitlala je prašinu u političkoj i medijskoj javnosti. Bošnjački politički čelnici (ne)izravno sugerirajući demonstracije, obrušili su se posve ishitreno na kardinala Vinka Puljića i Katoličku crkvu zbog namjere da se održi ta misa. Bez oslonca na činjenice i bez argumenata Bošnjački političari u svojim neodmjerenim izjavama ističu kako je ta misa tobože oživljavanje ustaštva.

Ivo Ivić, koji je ponikao u HOK Domaljevac,  nastavlja razvijati svoju sportsku karijeru uzlaznom putanjom u odbojkaškom klubu Ribola Kaštela s kojim je nedavno potpisao trogodišnji ugovor. "Zadovoljan sam statusom u klubu i ove sam sezone prvi tehničar,"  istaknuo je Ivić. Naglasio je kako je odbojkaški klub ozbiljno organiziran na visokoj razini  i pruža  mogućnosti za napredak igrača.

Europska komisija (EK) najavila je u srijedu (27. svibnja 2020.) ukupno 1.850 milijardi eura za oporavak gospodarstva 27 zemalja članica od pandemije koronavirusa. To je velika odluka čiji efekti bi mogli snažno odzvanjati sljedećih godina diljem Europskog kontinenta. Od toga iznosa čak je 500 milijardi eura bespovratne pomoći najteže pogođenim državama članicama i sektorima te 250 milijardi koje bi se dodjeljivale kao povoljni zajmovi, priopćeno je iz Europske komisije.

Danas je Svjetski dan slobode medija, to jest međunarodni blagdan novinarstva. No, meni je i na taj svjetski blagdan medija (iako je nedjelja) radni dan - upravo sam napisao izvješće o najnovijem smrtnom slučaju u Splitu osobe zaražene koronavirusom. To je pokazatelj kako za medije i novinare nema blagdana, nema neradnih dana, nema (ne)radnog vremena...... Novinar je uvijek u pogonu.

More Articles ...