Misa polnoćka uoči Božića služena je u crkvi svete Ane u Domaljevcu na Badnju večer ali nekoliko sati ranije, to jest s početkom u 21 sat, zbog aktualnih epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa. Misu je predvodio župnik fra Anto Pušeljić. Tijekom mise u Crkvi nazočni su, kako se može doznati od onih koji su bili na misi, zajedno molili i pjevali Božićne pjesme i za one sumještane, kako je to rekao župnik, koji nisu mogli biti na misi a željeli su biti.

Ovo je video sažetak golova s utakmice u kojoj je ženska rukometne reprezentacija Hrvatske pobijedila Njemačku rezultatom 23:20 i plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj. Uživajte u vrhunskoj prezentaciji rukometa. Pogledajte kojom brzinom kruži lopta od igračice do igračice i kako se one superiorno kreću po terenu - to je atomski rukomet .

Nakon napornog radnog dana dao sam se u sitne noćne sate u istraživanje  hrvatskih korijena nedavno preminulog argentinskog nogometnog virtuoza Diega Maradone. Na istraživačko-novinarsku avanturu potaknuli su me medijski  natpisi kako je Maradonin pradjed s  Korčule ali to nije zadovoljavalo moj tradicionalno radoznali duh koji nastoji uvijek biti detaljnije i sveobuhvatnije informiran. I gle sreće, u internet izdanju  Riječkog Novog lista od 29. studenog 2020. nailazim na priču koja demantira informaciju da je Maradonin pradjed bio s Korčule, nego dolazi  iz riječkog zaleđa. No, tu nije kraj mojim novim saznanjima o Maradoninoj lozi.

Rezultati lokalnih izbora u Posavskim općinama koje su po Daytonskom sporazumu uvrštene u Republiku Srpsku ilustriraju kako je u Općinska vijeća izabrano jako malo vijećnika iz stranka s hrvatskim predznakom. Imajući u vidu da su na tom Posavskom području u Republici Srpskoj Hrvati vlasnici znatnih površina plodnog zemljišta, nameće se nužnost oblikovanja takve politike Hrvata u BiH koja će ubuduće uzimati u obzir i tu (pre)važnu činjenicu.

Danas (22. studenog 2020.) je veliki dan Domaljevačkog sporta. Briljantnom pobjedom u finalu protiv OK Bosna u sarajevskoj Skenderiji rezultatom 3:0 HOK Domaljevac je osvojio Kup Federacije BiH. To je fantastičan uspjeh koji potiče ponos i divljenje Domlječana i u Zavičaju i u Dijaspori.

More Articles ...