brcko goriceŽupa Gorice proslavila je svoj patron sv. Antuna Pustinjaka u subotu 17. siječnja. Vrijeme je bilo za ovo doba godine izuzetno lijepo. Euharistijsko slavlje predslavio je fra Mario Divković, gvardijan u Tuzli, u koncelebraciji sa 18 svećenika i nazočilo je oko 150-ak vjernika.

krepsicŽupa Krepšić k. Brčkog proslavila je patron  Kraljica krunice dana, 6. listopada 2013.godine po svježem vremenu kada se je okupilo oko 100 vjernika iz župe Krepšić i susjednih župa. Euharistijskom slavlju predsjedao je isusovac mr. Mato Anić, duhovni pomoćnik u župi Sarajevo-Grbavica, u koncelebraciji sa 9 svećenika.

Roditelji hrvatske djece iz mjesne škole u Gornjoj Skakavi u Brčko Distriktu zatražili su povratak na posao hrvatske učiteljice, na čije je mjesto od drugog polugodišta zaposlena Bošnjakinja koja djeci ne predaje nastavu na hrvatskom jeziku.

U povodu 16. obljetnice Brčko Distrikta BiH, gradonačelnik Anto Domić sa suradnicima potrudio se ove godine raznolikim i kvalitetnim sadržajima, uz ostale, glazbenim, kulturnim i sportskim okupljanjima tisuća građana obilježiti Dan Brčko Distrikta.

Stara poznata i često izricana tvrdnja kako neki ljudi u Srbiji ne mogu bez izazivanja i da sve što znaju jeste prizivati neke nove, u najmanju ruku, interesantne događaje, dobija novu potvrdu. Naime, u utorak je na sjednici Skupštine Srbije Vojislav Šešelj, predsjednik tamošnje Radikalne stranke izjavio kako Sjedinjene Američke države imaju namjeru okupirati Brčko, i time pocijepati Republiku Srpsku na dva dijela, čime bi se , a prema Šešeljevim riječima, Republika Srpska utopila u federalnu BiH.

Na adresu našeg portala pristiglo je Priopćenje za javnost broj 5-11/2016 od 04. studenog 2016. godine os strane Udruženja, Udruge Građana, organizatora otpora Brčko Distrikt BiH koje potpisuje predsjednik Udruge Tomislav Hrgovčić u povodu "narušenih političkih" uhićenja članova hrvatskih branitelja u Orašju.

U župi Krepšić proslavljen je nebeski zaštitnik Kraljice Krunice 7. listopada tekuće godine.  Po lijepom vremenu euharistijskom slavlju predsjedao je vlč. Marko Zubak župnik u Bijeljini, u koncelebraciji sa 10 svećenika.

krepsic patron

More Articles ...