brcko goriceŽupa Gorice proslavila je svoj patron sv. Antuna Pustinjaka u subotu 17. siječnja. Vrijeme je bilo za ovo doba godine izuzetno lijepo. Euharistijsko slavlje predslavio je fra Mario Divković, gvardijan u Tuzli, u koncelebraciji sa 18 svećenika i nazočilo je oko 150-ak vjernika.

krepsicŽupa Krepšić k. Brčkog proslavila je patron  Kraljica krunice dana, 6. listopada 2013.godine po svježem vremenu kada se je okupilo oko 100 vjernika iz župe Krepšić i susjednih župa. Euharistijskom slavlju predsjedao je isusovac mr. Mato Anić, duhovni pomoćnik u župi Sarajevo-Grbavica, u koncelebraciji sa 9 svećenika.

U župi Krepšić proslavljen je nebeski zaštitnik Kraljice Krunice 7. listopada tekuće godine.  Po lijepom vremenu euharistijskom slavlju predsjedao je vlč. Marko Zubak župnik u Bijeljini, u koncelebraciji sa 10 svećenika.

krepsic patron

Roditelji hrvatske djece iz mjesne škole u Gornjoj Skakavi u Brčko Distriktu zatražili su povratak na posao hrvatske učiteljice, na čije je mjesto od drugog polugodišta zaposlena Bošnjakinja koja djeci ne predaje nastavu na hrvatskom jeziku.

U povodu 16. obljetnice Brčko Distrikta BiH, gradonačelnik Anto Domić sa suradnicima potrudio se ove godine raznolikim i kvalitetnim sadržajima, uz ostale, glazbenim, kulturnim i sportskim okupljanjima tisuća građana obilježiti Dan Brčko Distrikta.

bodristeU Boderištu kod Brčkog danas je upriličena 22. obljetnica „Dana sjećanja“ na stradanje civila i vojnika HVO-a u napadu srpske vojske na to hrvatsko selo. Osmoga ožujka 1993. godine u ranim jutarnjim satima srpske postrojbe su krenule u napad na hrvatsko selo Boderište.

More Articles ...