Poštovani čitatelji Garevačkog informativnog portala: radi izuzetne važnosti za identitet posavskih Hrvata Društveno-kulturna platforma za Bosansku Posavinu pokrenula je projekt „Zaštite Posavske izvorne glazbe kao nematerijalnog kulturnog dobra UNESCO-a”. Kako bi projekt polučio svoj rezultat te Posavska izvorna glazba postala zaštićena potrebno je učiniti nekoliko važnih koraka.

-Ove godine ljeto je Posavini donijelo iznimno visoke temperature koje su se u pojedinim razdobljima opasno približavale i 40 podioku. Poljoprivrednici u jeku sezone ne razmišljaju o rashlađenju, jer to je doba godine kada najviše rade u svojoj tvornici pod otvorenim nebom ubirući plodove svojega težačkog rada.

Vlada Županije Posavske utvrdila je Prijedlog Amandmana XIII-XXXIII na Ustav Županije Posavske. Promjenama 21 amandmana (od 13 do 33), pristupilo se kako bi se uklonili nedostaci postojećeg dokumenta, te uskladili sa Ustavom Federacije BiH i presudama mjerodavnih sudova.

DOMALJEVAC-U Posavini je bicikl , svi će se složiti bar u jednom, najpopularnije prijevozno sredstvo. Postavljena je čak i statua „Posavska na biciklu“ na ulazu u Orašje.

ODŽAK - Predsjednik Općinskog vijeća SNSD-a iz Odžaka Damir Ivetić najooštrije je osudio Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH što je omogućila Hrvatu Elvisu Živkoviću iz Orašja da politički napreduje izjašavajući se kao Srbin, jer njegovo pozicioniranje u Domu naroda Parlamenta FBiH dodatno ugrožava položaj srpskog naroda u Posavskom kantonu.

More Articles ...