Ugovori za radove na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta na području općine Odžak i općine Domaljevac-Šamac, u ukupnoj vrijednosti 619.679,62 KM, potpisani su danas (19.9.) u Vladi Županije Posavske u Orašju uz nazočnost predsjednika Vlade ŽP Đure Topića.

Svim našim posjetiteljima i čitateljima kako u Posavini tako i diljem svijeta od srca želimo miran i sretan Božić! Neka nas i ove godine Božić potakne na darivanje ne samo darova, već darivanja utijehe, pažnje i razumijevanja. I to ne samo za Božić već da ove darove dijelimo kroz cijelu godinu jedni s drugima.

Društveno-kulturna platforma za Bosansku Posavinu obavještava sve članove i simpatizere ove platforme da su završene prijave na ovogodišnji natječaj domoljubne poezije "Posavino, volim te kao majku 2022.".
Uz to obavještavaju i sve prijavljene sudionike na natječaj domoljubne poezije da se završio i stručni izbor finalista, tako da će se u finalu ovogodišnjeg natjecanja naći:

Dragi čitatelji, prijatelji i vi „slučajni“ posjetitelji portala.
Što reći u prigodnoj čestitci? Koje riječi uputiti? Koju poruku odaslati?
Kako vam poželjeti sretan i blagoslovljen Božić?

Početak je mjeseca prosinca, jesenji plodovi su već ubrani i novi zasijani. Poslovi u vrtu i na njivama su privedeni kraju i na red je došlo ono najvažnije. Svinjokolja ili mesara. Veliki broj mještana je već mesijo, a neki će to slijedećih dana napraviti. Ovo je vrijeme kada se obrađuju velike količine mesnih rukotvorina počevši od obrade mesa, slanine, kulena, kobasica, krvavica, čvaraka pa sve do švargle.

More Articles ...