25
Fri, Sep
13 New Articles

Nastavljajući rad na suzbijanju kaznenih djela iz oblasti zlouporaba opojnih droga, službenici Odjela kriminalističke policije PU Odžak su dana 16.09.2020 godine u gradskom parku u Odžaku, zatekli 37-godišnju J.H. iz Vukosavlja, za koju su raspolagali operativnim saznanjima da kod sebe posjeduje opojnu drogu. Navedena je privedena u službene prostorije PU Odžak, gdje je nad istom izvršena pretraga.

U okviru Programa omladinske banke, koju partnerski podržava Općina Odžak, u aprilu ove godine izvršena je ceremonija potpisivanja ugovora i dodjele čekova neformalnim grupama mladih za 11 društveno-korisnih projekata i 2 mikrobiznisa.

Primanjem sakramenta potvrde primamo puninu Duha Svetoga i krizmanik ulazi u "svijet odraslih" u vjeri. Nije nam jednostavno shvatiti Duha Svetoga jer je on nepristupačan našim osjetilima i to naprosto zato što je Duh. U Svetom Pismu Duh Sveti javlja se u obliku plamena na Duhove, u obliku goluba na Isusovu krštenju, u obliku oblaka kod Isusova preobraženja.

U posljednjih mjesec dana koliko traje epidemija korone virusa sve je više onih koji ozbiljno razmišljaju o vlastitim i tuđim životima. Pisali smo o proizvodnji vizira, prvim BiH respiratorima proizvedenim u Gradačcu i sada je na red došla još jedna ideja mladih Odžačana.

Nakon što su sigurnosne mjere ublažene i nakon što se situacija s korona virusom poboljšala, poslije tromjesečnog rada i organiziranja online aktivnosti, lokalni tim Odžak, Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini su odlučili da organiziraju aktivnost i tako obraduju građane na ulicama Odžaka! Stoga su članovi lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH su 05.06.2020. organizirali projekt pod nazivom BOB36. Bob36 je pokret koji ima za cilj motivirati ljude da rade dobra djela.

U vrijeme pandemije i epidemije i korona virusa u petak 24. 4. 2020. godine počeo je mjesec muslimanskog ramazana, mjesec molitve i posta, dobročinstva, boljih međuljudskih odnosa i povezivanja rodbine, prijatelja i kolega. Velika važnost se pridaje čistoći misli i djela, a po riječima Poslanika Muhameda, uz jelo i piće, ove stvari kvare post: laž, psovka, ogovaranje, kleveta i strastven pogled.

Toga dana je veliki broj islamskih vjernika diljem svijeta pa tako i naših Odžačana započeo s postom u kojem se od zore do zalaska sunca ne smije ništa konzumirati. Izostavlja se sve što ima kontakt s ustima i organizmom: jelo, piće, cigarete pa čak i lijekovi a danas post traje od 3.46 do 19.50 sati pa vidite kolika je to žrtva jednog vjernika.

Nalazimo se u Velikom tjednu, u vremenu epidemije korona virusa kada nam je normalan život stavljen u stranu, kada je svugdje u svijetu pa tako i kod nas u posavskoj ravnici promijenjen ljudski način življenja. No mi ipak s čežnjom iščekujemo najveći kršćanski blagdan Uskrs. Bit će ovo Uskrs drugačiji od svih do sada, jer ovakvoga povijest čovječanstva još ne pamti.

More Articles ...