Više puta smo pisali o zavidnim uspjesima Plesnog kluba LDF Odžak pa je tako bilo u prošlu subotu 25. ožujka 2023. Godini kada se u velikoj sportskoj dvorani Mejdan u Tuzli, održao tradicionalni "Tuzla Dance fest". Ovaj veliki plesni turnir okupio je preko 750 natjecatelja iz regije.

Općina Odžak prigodnim je sadržajima obilježila Dan Općine 8. veljače, datum kada je Odžak po Daytonu pripao području Federacije BiH i počeo proces povratka. Program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja za poginule branitelje 102. HVO brigade Odžak, a nastavljen održavanjem svečane sjednice Općinskoga vijeća.

U petak 02. rujna 2022. Godine je predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sa suradnicima posjetio Općinu Odžak. U Uredu načelnice primila ih je općinska načelnica Nada Ćulap, gdje je održan i sastanak kojem su sudjelovali i direktorica Ureda predsjednika Vlade FBiH Bahra Džaka, predsjedateljica Općinskog vijeća Nasiha Torić, direktor Agencije za vodno područje rijeke Save Sejad Delić i ministar pometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Anes Osmanović.

Od 28. do 30. siječnja, u Pastoralnom centru u Župi Glavosjeka Ivana Krstitelja u Odžaku održana je druga temeljna formacija animatora posavskog kraja. Formacija je okupila 15 mladih koji su s animatorima instruktorima prolazili kroz niz aktivnosti kojima je cilj bio osvijestiti važnost zajedništva i pripadnosti zajednicama.

U srijedu, 27. travnja 2022. u 19 sati održana je promocija i otvaranje izložbe "Hodočašće - El camino" u Centru za kulturu u Odžaku. Na početku promocije sve nazočne sudionike je pozdravila ravnateljica Centra za kulturu gđa. Ljubica Radić, potom je fra Jozo Puškarić župnik iz župe Gornje Dubice govorio općenito o hodočašćima, koja su prisutna u svim religijama i vjerama.

U nedjelju 14. studenog 2021. godine u Sarajevu se održalo međunarodno plesno natjecanje pod nazivom Sarajevo Dance Festival u organizaciji Plesnog kluba Astorija Sarajevo. Na turniru je sudjelovalo oko 900 natjecatelja, a turnir je održan u sportskoj dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu gdje su se natjecale i tri skupine plesnog kluba LDF Odžak.

More Articles ...