TUZLA- u subotu 17 ožujka 2018. godine je Plesni klub LDF iz Odžaka sudjelovao na velikom međunarodnom plesnom turniru, koji je održan u organizaciji Plesnog kluba Sandoval Tuzla. Sudjelovalo je 700 natjecatelja iz regije, te 8 domaćih i međunarodnih sudaca koji su sudili natjecanje u maloj dvorani „ Mejdan“.

Općina Odžak je danas obilježila svoj dan 08. veljače 2018., datum kada je Odžak po Daytonu pripao području Federacije BiH i kada je počeo proces povratka. Brojna izaslanstva položila su vijence ispred Spomen obilježja podignutog za poginule branitelje 102 HVO brigade Odžak a potom je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Mađarskoj u ponedjeljak 29.01. 2018.godine, tragično je poginuo Slavo Bago iz Srnave, koji je obnašao dužnost predsjednika Vlade Županije Posavske u razdoblju 1998.-2000. godine.
Kao diplomirani inženjer svojim je profesionalnim znanjem i energičnošću dao značajan doprinos stabilnosti i razvoju najviše izvršne vlasti Županije Posavske.

U organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske jučer (05.03.) u Srednjoj školi Pere Zečevića u Odžaku, održano je županijsko natjecanje srednjih škola s prostora ŽP iz poznavanja njemačkog jezika. Sudjelovalo je 18 učenika iz Srednje škole Pere Zečevića iz Odžaka i Školskog centra fra Martin Nedić iz Orašja. Na županijskom natjecanju učenici su se natjecali na razinama A2, B1 i B2 poznavanja njemačkog jezika.

Od 08. veljače 1996. godine Općina Odžak ovaj dan obilježava kao Dan općine to je datum od kada je po Daytonskom sporazumu Odžak pripao području Federacije BiH i od kada je započeo proces povratka. Prvi povratnici, pripadnici 102. HVO brigade i pripadnici policije vratili su se u Odžak 08. veljače 1996. godine.

Na IV. nedjelju kroz crkvenu godinu, 28. siječnja 2018. nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predslavio je Svetu misu u župi sv. Ivana Glavosijeka u Odžaku pod kojom je krstio osmo dijete obitelji Medić, malog Davida, roditelja Kristijana i Mare. Na Misi su koncelebrirali vlč. Jakov Filipović, domaći župnik, vlč. Anto Perić, župnik u Modriči, vlč.Anto Zubak, nadbiskupov tajnik, a sudjelovalo je oko 200-injak vjernika.

More Articles ...