15
Tue, Oct
21 New Articles

U subotu 12. listopada 2019. Godine u 12.00 sati općinu Odžak posjetio je federalni ministar Vlade FBiH Edin Ramić. U prostorijama općine su ga primili domaćini: potpredsjednik Vlade, ministar prometa ,veza, turizma i zaštite okoliša Županije posavske Anes Osmanović i načelnik općine Odžak Jakov Ivanković.

- Poštovani stanovnici Posavskog kantona, Savez nezavisnih socijaldemokrata opštinska organizacija Odžak najoštrije osuđuje i ulaže duboko razočarenje u smišljene postupke i djela koja je učinila korumpirana i samo za lični interes pojedinaca oformljena Posavska stranka na čelu s predsjednikom iste.

U sklopu kulturne manifestacije "Posavsko kolo" koja se održava već 20. put uz blagdan Velike Gospe svetkovine Marijina uznesenja na nebo u Odžaku je danas 15.8.2019. godine po veoma lijepom ljetnom danu svetu Misu predvodio i propovijedao vlč. Pavao - Pavo Brajinović župnik u Posavskoj Mahali uz sudjelovanje mnoštva vjernika koji su ispunili crkvu i crkveno dvorište kao i koncelebraciji dvadeset svećenika Doborskog i drugih dekanata. Svetoj Misi su se priključile i folklorne skupine koje su poslije podne nastupale u organizaciji HKD Napredak. To je već postala tradiciji da se taj dan u Odžaku sakupi cijela Posavina. Na Veliku Gospu bezbrojne kuće i stanovi ostaju prazni, a Marijini i Božji se pune.

U nedjelju 28.4.2019. godine na „mali ili bijeli Uskrs“ u Centru za kulturu Odžaku organiziran je susret pod motom „Uskrs u Odžaku 2019.“ pod vodstvom ravnateljice Danice Ilić. Sam susret se sastojao od tematske izložbe mladog ali veoma talentiranog domaćeg umjetnika Marka Barišića iz Gornje Dubice te glazbenog dijela na kojem su nastupili 17 mladih svirača i pjevača te 3 zbora.

Općina Odžak je jedna od 9 općina u Federaciji Bosne i Hercegovine u kojima Vlada FBiH putem kreditne linije Svjetske banke implementira Projekt „Razvoj sustava navodnjavanja u BiH“. Vrijednost projekta je oko 4 milijuna KM (3.996.797,99), a rok za završetak radova je 30.11.2019. godine što je ujedno i termin završetka Projekta.

 Odžak - U subotu 13.7 2019. godine u Odžaku je održana „Biciklijada sjećanja“,u organizaciji Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Vlade Županije Posavske, općine Odžak, te lokalnih udruženja: Društvo ljubitelja prirode "Lipa", i Cvijet milosti iz Odžaka kao i vjerskih zajednica.

Učenici OŠ Vladimira Nazora Odžak i SŠ Pere Zečevića Odžak pobjednici su županijskog natjecanja iz programa Civitas, koje je održano u petak 26. travnja 2019. godine u OŠ fra Ilije Starčevića u Tolisi. Na natjecanju su nastupili učenici iz svih sedam osnovnih škola iz ŽP te dvije srednje škole, SSŠ Orašje i Pere Zečevića iz Odžaka.

More Articles ...