Veleposlanik Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini gospodin Daniel Hunn, sa suradnicima posjetio je 12. Listopada 2021. općinu Odžak. U njegovoj pratnji bili su Sanela Ademović, savjetnica za kulturu i Almir Tanović, viši programski službenik i savjetnik za politike zapošljavanja. Goste je primila općinska načelnica Nada Ćulap u Uredu načelnice gdje je održan sastanak.

Interes za životom u urbanoj vili umjesto u kući sve je veći. Urbana vila i život u urbanoj vili sve češće postaje zamjena životu u klasičnoj porodičnoj, višespratnoj kući.

Manifestacija “Posavsko kolo” u Odžaku ima tradiciju koja će iduće godine biti u znaku jubilarna dva desetljeća. Održava se u vrijeme kada se po tradiciji svetkovanja blagdana Velike Gospe i u danima nakon nje u kolovozu okupi i veliki broj odžačke dijaspore. - Ovih dana Odžak je više nego trostruko povećao broj mještana pa se može nazvati i jednom od najposjećenijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini.

U subotu 26. lipnja 2021. godine plesni klub LDF Odžak sudjelovao je na velikom međunarodnom plesnom turniru koji je održan u Vodenom parku Ribica u Vitezu. Ovaj međunarodni plesni turnir je okupio 1100 plesača i natjecatelja iz 30 plesnih organizacija iz 3 države: Srbija, Crna Gora i domaćin Bosna i Hercegovina.

Poštovani čitatelji, izuzetna nam je čast da Vas možemo obavijestiti kako Vas Lokalni tim Odžaka Asocijacije srednjoškolaca u BiH (ASuBiH) poziva da se pridružite Socijalnom danu! Donosimo vam pozitivne I uzbudljive vijesti! Socijalni dan se vraća, a upravo VI možete biti dio ove velike priče, kako za naš ASuBiH, tako i za srednjoškolce širom BiH!

U nedjelju 04. srpnja 2021. godine odavanjem počasti braniteljima na spomeniku u centru grada i šehidskom mezarju započeo je ovogodišnji Marš mira Odžak - Srebrenica 2021. Ove godine u maršu mira Odžak - Srebrenica će sudjelovati tridesetak pješaka iz Odžaka.

Danas je Svjetski dan zaštite okoliša koji se svake godine obilježava u spomen na 5. lipanj 1972. godine kada je u Stockholmu održana konferencija Ujedinjenih naroda na kojoj je prihvaćen program zaštite okoliša UN-a. Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se u više od 140 zemalja svijeta radi poticanja građana na odgovorno ponašanje za očuvanje planeta kroz aktivnu ulogu u održivom i ravnomjernom razvoju.

More Articles ...