U nedjelju 04. srpnja 2021. godine odavanjem počasti braniteljima na spomeniku u centru grada i šehidskom mezarju započeo je ovogodišnji Marš mira Odžak - Srebrenica 2021. Ove godine u maršu mira Odžak - Srebrenica će sudjelovati tridesetak pješaka iz Odžaka.

U subotu 26. lipnja 2021. godine plesni klub LDF Odžak sudjelovao je na velikom međunarodnom plesnom turniru koji je održan u Vodenom parku Ribica u Vitezu. Ovaj međunarodni plesni turnir je okupio 1100 plesača i natjecatelja iz 30 plesnih organizacija iz 3 države: Srbija, Crna Gora i domaćin Bosna i Hercegovina.

Povećanje osjećaja izolacije, asocijalnost i otuđenje od vanjskog svijeta samo su neke od pratećih pojava koronadoba, a zamislite tu borbu kroz oči osoba s poteškoćama u razvoju. Ako nismo osobe s invaliditetom, ako nemamo nekog bližnjeg koji je osoba s invaliditetom ili dijete s poteškoćama u razvoju, u vremenu u kakvom životarimo, vjerojatno nećemo pretjerano razmišljati kako ono utječe na takve osobe.

Danas je Svjetski dan zaštite okoliša koji se svake godine obilježava u spomen na 5. lipanj 1972. godine kada je u Stockholmu održana konferencija Ujedinjenih naroda na kojoj je prihvaćen program zaštite okoliša UN-a. Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se u više od 140 zemalja svijeta radi poticanja građana na odgovorno ponašanje za očuvanje planeta kroz aktivnu ulogu u održivom i ravnomjernom razvoju.

Tradicionalnom manifestacijom „Dani sjećanja“ općina Odžak se kroz razne sadržaje prisjeća na veliko stradanje žitelja svojega kraja, žrtve, stradalnike Drugog svjetskog rata i poraća. U skladu sa epidemiološkom situacijom i zadanim mjerama organiziraju se prigodni sadržaji koje su organizirale Župe Doborskog dekanata i Mjesna zajednica Posavska Mahala, te HKD Napredak Odžak.

Općinski načelnik Jakov Ivanković je sredinom studenog 2020. s resornim suradnicima održao radni sastanak s predstavnicima tvrtke Balegem d.o.o. iz Gradačca, kao izvođačem radova, te predstavnikom tvrtke Trafficon d.o.o. Odžak, kao stručnim nadzorom nad izvođenjem radova, u projektu uređenja gradske šetnice u centru grada (od spomenika poginulim braniteljima do kružnog toka).

More Articles ...