U sklopu kulturne manifestacije "Posavsko kolo" koja se održava već 20. put uz blagdan Velike Gospe svetkovine Marijina uznesenja na nebo u Odžaku je danas 15.8.2019. godine po veoma lijepom ljetnom danu svetu Misu predvodio i propovijedao vlč. Pavao - Pavo Brajinović župnik u Posavskoj Mahali uz sudjelovanje mnoštva vjernika koji su ispunili crkvu i crkveno dvorište kao i koncelebraciji dvadeset svećenika Doborskog i drugih dekanata. Svetoj Misi su se priključile i folklorne skupine koje su poslije podne nastupale u organizaciji HKD Napredak. To je već postala tradiciji da se taj dan u Odžaku sakupi cijela Posavina. Na Veliku Gospu bezbrojne kuće i stanovi ostaju prazni, a Marijini i Božji se pune.

 Odžak - U subotu 13.7 2019. godine u Odžaku je održana „Biciklijada sjećanja“,u organizaciji Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Vlade Županije Posavske, općine Odžak, te lokalnih udruženja: Društvo ljubitelja prirode "Lipa", i Cvijet milosti iz Odžaka kao i vjerskih zajednica.

Učenici OŠ Vladimira Nazora Odžak i SŠ Pere Zečevića Odžak pobjednici su županijskog natjecanja iz programa Civitas, koje je održano u petak 26. travnja 2019. godine u OŠ fra Ilije Starčevića u Tolisi. Na natjecanju su nastupili učenici iz svih sedam osnovnih škola iz ŽP te dvije srednje škole, SSŠ Orašje i Pere Zečevića iz Odžaka.

U organizaciji Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Udruga Hrvatsko zajedništvo u Hotelu EURO u Odžaku održati će se Okrugli stol pod nazivom „Europske perspektive Hrvata na prostoru Bosne i Hercegovine“. Udruga hrvatsko zajedništvo i Hrvatsko kulturno društvo Napredak, na samu stogodišnjicu završetka I. Svjetskog rata, 11. studenog 2018., održali su u Zagrebu svečanu promociju trojezičnog izdanja Južnoslavenskog pitanja i Svjetskog rata od Ive Pilara kojom su obilježili taj događaj.

U nedjelju 28.4.2019. godine na „mali ili bijeli Uskrs“ u Centru za kulturu Odžaku organiziran je susret pod motom „Uskrs u Odžaku 2019.“ pod vodstvom ravnateljice Danice Ilić. Sam susret se sastojao od tematske izložbe mladog ali veoma talentiranog domaćeg umjetnika Marka Barišića iz Gornje Dubice te glazbenog dijela na kojem su nastupili 17 mladih svirača i pjevača te 3 zbora.

Izuzetna nam je čast da vam možemo predstaviti našeg prvog sponzora Zvonimira Zmajić vlasnika pogrebnog poduzeće "Felix d.o.o" iz Odžaka koje na ovim prostorima djeluje više od dvije decenije. Poduzeće Felix je osnovano davne 1995. godine, bolje rečeno čim se ukazala zgoda mirne reintegracije i povratka u Odžak po općem okvirnom sporazumu za mir u BiH ili Daytonskom sporazumu.

More Articles ...