Odžak
Typography

Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske je nositelj projekta sanacije i rekonstrukcije Omladinske ulice čija je vrijednost nešto veća od 110.000,00 KM.

Uz značajnu financijsku pomoć Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica završen je projekt koji predstavlja važan korak u poboljšanju prometne infrastrukture i kvalitete života u samom središtu grada.

U proteklom tjednu tvrtka Roading d.o.o. Gračanica dovršila je asfaltiranje u Omladinskoj ulici u Odžaku. To je drugi korak u procesu rekonstrukcije ove prometnice na kojoj nije bilo zahvata u poslijeratnom razdoblju, a cijelom svojom dužinom bila je izmrežena pukotinama i udarnim rupama.

Izvedenim radovima saniran je i rekonstruiran kolnik dužine 115 metara i širine 6 metara, lijeva i desna strana pješačkih staza koje su odijeljene od asfaltnog zastora betonskim rubnjacima ukupne površine 500 m2, te asfaltiranje platoa ispred stambenih zgrada površine 450 m2.

Budući da se radi o prometnici koja vodi prema zanatskom centru i pješačkoj zoni, ovim projektom povećana je sigurnosti svih sudionika u prometu, a na poseban način pješaka, izvijestio je ministar prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Pero Radić.

Preuzeto sa: Službene stranice ŽP,

omladinska odzak 2

 

omladinska odzak 2