Općinski načelnik Marijan Oršolić je posjetio Općinu Ljubuški gdje je razgovarao s gradonačelnikom Vedranom Markotićem o modelu s kojim oni privlače investitore za nova ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta u njihovoj poslovnoj zoni.Razmijenili su i iskustva o radu zadruge poljoprivrednika, o načinu odvoza otpada i cijeni samog odvoza, te o naplati komunalne naknade.

Na lokaciji vodocrpilišta Kostrč danas (03.03.) simboličnim polaganjem kamena temeljca označen je početak izgradnje prečistača pitke vode za općinu Orašje. Ceremoniji su bili uz ostale nazočni predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i ministri u Vladi ŽP Dragutin Živković i Mato Brkić, predsjednik OV Orašje Stanko Vincetić, te predstavnik izvođača radova Andrej Kamenšek.

Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade ŽP županijska je Vlada danas (24.02.) održala sjednicu, nakon koje su teme sa zasjedanja prezentirali novinarima, uz predsjednika Topića i ministar zdravstva i socijalne politike Damir Živković.

U Odgojno popravnom zavodu Orašje koji se prostire na oko 5.000 četvornih metara površine, upriličeno je otvorenje dva funkcionalna objekta, Edukacijskog centra s učionicama, kabinetima i radionicama za izvođenje instruktivne nastave, te sportske dvorane koja bi trebala zadovoljiti sve potrebe štićenika i maloljetnih zatvorenika, ali također i osoblja odnosno stražara za održavanje fizičke spremnosti.

U Vladi Županije Posavske upriličeno je potpisivane ugovora temeljem Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020.g. Općini Domaljevac-Šamac, Općini Odžak i Općini Odžak, Domu zdravlja Orašje, Centru za kulturu Orašje i Dječjem vrtiću Pčelica Orašje. Predsjednik Vlade Đuro Topić je uoči potpisivanja održao sastanak sa predstavnicima institucija kojima je odobreno ukupno sedam projekata vrijednih 437.000,00 KM.

Općina Orašje je uspostavila interaktivnu platformu e-Dijaspora u sklopu koje su e-matičar i e-registar dijaspore. Uspostavljanjem online interaktivne platforme e-Dijaspora, Općina Orašje nastoji omogućiti što bolju suradnju i komunikaciju, te jačati veze prema dijaspori. Cilj je izrada baze podataka pravnih subjekata porijeklom iz općine Orašje, kako bismo napravili poveznicu u području očuvanja naše tradicije, kulture i običaja, ali i pokrenuli gospodarsku suradnju poduzeća iz cijeloga svijeta sa lokalnim partnerima, navode u općini Orašje.

More Articles ...