Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade ŽP županijska je Vlada danas (24.02.) održala sjednicu, nakon koje su teme sa zasjedanja prezentirali novinarima, uz predsjednika Topića i ministar zdravstva i socijalne politike Damir Živković.

U Vladi Županije Posavske upriličeno je potpisivane ugovora temeljem Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020.g. Općini Domaljevac-Šamac, Općini Odžak i Općini Odžak, Domu zdravlja Orašje, Centru za kulturu Orašje i Dječjem vrtiću Pčelica Orašje. Predsjednik Vlade Đuro Topić je uoči potpisivanja održao sastanak sa predstavnicima institucija kojima je odobreno ukupno sedam projekata vrijednih 437.000,00 KM.

Općina Orašje je uspostavila interaktivnu platformu e-Dijaspora u sklopu koje su e-matičar i e-registar dijaspore. Uspostavljanjem online interaktivne platforme e-Dijaspora, Općina Orašje nastoji omogućiti što bolju suradnju i komunikaciju, te jačati veze prema dijaspori. Cilj je izrada baze podataka pravnih subjekata porijeklom iz općine Orašje, kako bismo napravili poveznicu u području očuvanja naše tradicije, kulture i običaja, ali i pokrenuli gospodarsku suradnju poduzeća iz cijeloga svijeta sa lokalnim partnerima, navode u općini Orašje.

 

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske donosi Priopćenje za 13.04.2020. godine u 09.00 sati. -Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas (13.04.) testirano ukupno 19 osoba, od kojih je kod 3 osobe potvrđena infekcija koronavirusa (COVID-19).

U Odgojno popravnom zavodu Orašje koji se prostire na oko 5.000 četvornih metara površine, upriličeno je otvorenje dva funkcionalna objekta, Edukacijskog centra s učionicama, kabinetima i radionicama za izvođenje instruktivne nastave, te sportske dvorane koja bi trebala zadovoljiti sve potrebe štićenika i maloljetnih zatvorenika, ali također i osoblja odnosno stražara za održavanje fizičke spremnosti.

Mještani Kostrča su se tradicionalno okupili 31.05.2020. kraj Spomen obilježja u središtu mjesta, kako bi odali dužnu počast svojim sumještanima, svim stradalim braniteljima i civilima, koji su tijekom Domovinskog rata položili svoj život u obrani rodnih ognjišta.

-Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas (09.04.) testirano ukupno 12 osoba, od kojih je kod 3 osobe potvrđena infekcija koronavirusa (COVID-19). -Prvozaražena osoba koronavirusom iz Domaljevca primila je adekvatnu terapiju tijekom perioda izolacije u izolatoriju Županijske bolnice Orašje i dobro se osjeća. Nakon dva negativna testa na koronavirus pacijentica je upućena na dodatnu 14-dnevnu kućnu samoizolaciju.

More Articles ...