24
Tue, Nov
10 New Articles

Mještani Kostrča su se tradicionalno okupili 31.05.2020. kraj Spomen obilježja u središtu mjesta, kako bi odali dužnu počast svojim sumještanima, svim stradalim braniteljima i civilima, koji su tijekom Domovinskog rata položili svoj život u obrani rodnih ognjišta.

 

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske donosi Priopćenje za 13.04.2020. godine u 09.00 sati. -Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas (13.04.) testirano ukupno 19 osoba, od kojih je kod 3 osobe potvrđena infekcija koronavirusa (COVID-19).

Škole, iz sve tri općine Županije Posavske, uključile su se u hvale vrijedan projekt izrade plastičnih zaštitnih vizira za naše zdravstvene ustanove, a i za ostale ustanove i institucije, kojima će to biti potrebno i čiji djelatnici imaju izravan kontakt s ljudima, a sve u cilju smanjivanja mogućnosti zaraze korona virusom. Tehničke mogućnosti za izradu plastičnih zaštitnih vizira, naše škole su dobile koristeći opremu i materijal u STEM učionicama opremljenim u sklopu UNDP projekta „Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta (EGG)“.

-Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas (09.04.) testirano ukupno 12 osoba, od kojih je kod 3 osobe potvrđena infekcija koronavirusa (COVID-19). -Prvozaražena osoba koronavirusom iz Domaljevca primila je adekvatnu terapiju tijekom perioda izolacije u izolatoriju Županijske bolnice Orašje i dobro se osjeća. Nakon dva negativna testa na koronavirus pacijentica je upućena na dodatnu 14-dnevnu kućnu samoizolaciju.

U Vladi Županije Posavske, dana 18.11.2019.godine, Ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša organiziralo je potpisivanje ugovora s korisnicima sredstava za projekte iz područja zaštite okoliša. Ugovori su potpisani nakon okončanja postupka Javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za sufinanciranje projekata zaštite okoliša u ukupnoj vrijednosti od 150.000,00 KM. Ugovor s korisnicima sredstava u ime Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša potpisao je ministar Anes Osmanović.

More Articles ...