Orašje
Typography

Općinski načelnik Marijan Oršolić je posjetio Općinu Ljubuški gdje je razgovarao s gradonačelnikom Vedranom Markotićem o modelu s kojim oni privlače investitore za nova ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta u njihovoj poslovnoj zoni.Razmijenili su i iskustva o radu zadruge poljoprivrednika, o načinu odvoza otpada i cijeni samog odvoza, te o naplati komunalne naknade.

orasje3

Na kraju su razgovarali o statusa Ljubuškog kao Grada, jer Općina Orašje nastavlja započet proces na dobivanju statusa Grada.

Već na narednoj sjednici Općinskog vijeća Orašje bit će predložena Odluka o proglašenju Grada, koja će biti dostavljena Vladi Federacije, radi pripreme prijedloga Zakona i upućivanja u parlamentarnu proceduru.

Dakle Orašje ipak nije grad odnosno nema status grada, kako to većina nas misli. Ako tome pridodamo kako su Domaljevac i Orašje doista lijepe varošice s vrijednim i uspješnim ljudima možda postoji mogućnost da i načelnik općine.orasje2

Domaljevac to isto zatraži te da u ovom dijelu Posavine uskoro imadnemo dva prilično uređena gradića.

Bilo kako bilo Orašje i Domaljevac svojim zalaganjem, proizvodnjom i uređenjem prednjače u ovom djelu Posavine imali oni ili ne status Grada.

Za GIP piše Mišo Perak