Orašje
Typography

U četvrtak 3. lipnja 2021. godine u župi Bl. Alojzija Stepinca u Orašju svečano je proslavljena svetkovina Tijelova središnjim misnim slavljem u 18 sati, kojeg je predslavio župnik fra Bono Kovačević uz đakona fra Josipa Jazvića. U nadahnutoj propovijedi fra Bono je poručio kako ići na pričest ne znači blagovati Isusovo tijelo i otići dalje kao da se ništa nije dogodilo tj. ostati isti čovjek, misliti samo na sebe, loše misliti o drugima, vrijeđati ih i ranjavati.

 fra bono kovacevic

Pojasnio je kako je jedan liturgičar lijepo kaza kako euharistija nije kao kafić, gdje čovjek naruči ono što želi i što mu se sviđa; popije, plati i ode dalje.

Nakon pričesti, uslijedila je procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom oko župne crkve, gdje su bile pripravljene postaje. U procesiji su išli ministranti, djeca, roditelji i vjernici koji su se okupili u velikom broju na proslavi svetkovine.presveto orasje

Oltarski Sakramenat nosio je župnik fra Bono uz đakona fra Josipa. Sag od ružinih latica ispred Presvetog Oltarskog Sakramenta po crkvenom dvorištu posipala su djeca. Pri svakoj postaji župnik je položio izloženi Presveti Oltarski Sakrament na njezin oltarski stol, a đakon održao molitve i čitanja.

Slavlje je završilo s posljednjom postajom u crkvi i blagoslovom, gdje smo molili za župu, za njihovo mjesto i sve stanovnike u njemu.procesija orasje

Euharistijsko slavlje i procesiju uveličao je i dječji crkveni zbor pod vodstvom Magdalene Mišković.

Izvor: Nedjelja.ba