Župa Kolibe se nalazi u Bosanskoj Posavini, udaljena oko 5 km zračnom crtom od Bosanskoga Broda, u pravcu jugoistoka. Smjestila se na lokalnoj prometnici Zborište – Kolibe – Bos. Brod. Nažalost, sada je u određenom polusnu i oživi samo za blagdana, a posebice na spomendan svoga zaštitnika, Sv. Mihovila.

KOLIBE/BOSANSKI BROD-Uspješni posavci i posavke razasuti su diljem svijeta. Uspjeli smo tako pronaći modričanku Maru Tomić-Stojić koja je iz rodnog kraja otišla u Australiju i postala ugledna djelatnica prestižnog Casey medicinskog centra u Australiji a ovoga puta pronašli smo prof. Admira Mašića, iz malenog posavskog povratničkog sela Kolibe Gornje (Bosanski Brod) koji je danas na jednom od najboljih svjetskih istraživačkih sveučilišta Massachusetts institute of technology – MIT.

novo seloNOVO SELO-Župa Presveta Srca Isusova u Novom Selu kod Bosanskog Broda danas je obilježila svoj patron. U nazočnosti velikog broja vjernika, svetu misu je predvodio generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Luka Tunjić, uz koncelebraciju župnika Derventskog dekanata.

Malo je župa u Bosanskoj Posavini koje su mogu pohvaliti izuzetnim zalaganjem svoga župnika kao što je župa Močile kod Bosanskog Broda. Naime župnik župe sv. Ante iz Gornjih Močila vlč. Ivan Tolj je pet godina marljivo radio na stvaranju preduvjeta za realizaciju jednog posebnog projekta koji će u buduće u tome djelu Bos. Posavine zapošljavati novih 25 radnika.

NK Dragovoljac  Novo Selo-Balegovac se želi zahvaliti svima onima koji su na neki način doprinijeli da im život bude ljepši i lakši, a nastupi na terenu sve uspješniji. Na poseban način ističu zahvalnost Udruzi Novo Selo-Balegovac iz Švicarske koja je klubu nedavno uručila 3.000 ŠFr kako bi  dečki imali što kvalitetnije uvjete za rad.

 

IMGP1154 pbjedniciU mjesnom Domu u Novom Selu, održan je "5. Božićni šahovski turnir", koji tradicionalno organizira HKD Napredak, podružnica B.Brod.Zbog snijega koji je padao od petka navečer, te niskih temperatura, ove godine posjeta turniru je bila nešto manja nego prethodnih godina.

More Articles ...