Obilježavajući 29. obljetnicu osnivanja 101. Bosanskobrodske brigade Hrvatskog vijeća obrane, preživjeli hrvatski branitelji i ostali vjernički puk Bosanske Posavine u molitvi su se 3. ožujka sjetili svojih 426 poginulih i nestalih branitelja te brigade.

Danas 4 ožujka 2017., kada se prisjećamo tih žalosnih događaja, tragedije i svih onih koji su prije četvrt stoljeća postali beskućnici, tražimo da se svi prognani vrate i da se kaže istina o nestalima i ubijenima. Samo na takav način bit će moguće uspostaviti trajan mir - rekao je vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić, koji je u župnoj crkvi svetog Ante u Gornjim Močilima u Bosanskoj Posavini predvodio svetu misu za poginule, nestale i umrle pripadnike 101. bosanskobrodske brigade.

fra ivo bos brodŽupa sv. Ilije  u Bos. Brodu za 150 godišnjicu svoga postojanja imala je jučer 24. svibnja 2014. zgodu održati „duhovnu obnovu“, koju je predvodio poznati i priznati naš Posavski karizmatik fra Ivo Pavić.

vjera izlozba-brodPutujuća izložba sakralnih i religijskih eksponata „Vjera na teritoriju Bosne i Hercegovine“, autora vlč. Ivana Ravlića župnika u Posavskoj Mahali u Bosanskoj Posavini, nakon nekoliko gradova koje je obišla u BiH otvorena je u ponedjeljak, 17. rujna po prvi puta i u Bosanskom Brodu u gradskoj galeriji.
Izložbu čini dvjestotinjak sakralnih eksponata - od ukupno 600, koliko ih je autor Ravlić prikupio diljem Bosne i Hercegovine iz svih vjerskih zajednica, Katoličke, Pravoslavne, Židovske i Islamske zajednice.

crkva kolibeŽupa je proslavila svoga nebeskog zaštitnika sv. Mihaela, sv. misom u 11 sati u ponedjeljak 29.rujna na sam dan zaštitnika. Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Ivan Ravlić, župnik u Pos. Mahali a suslavili su još 12 svećenika.

covic-brodPredsjednik HDZ BiH i supredsjedavajući Doma naroda PS BiH prof. dr Dragan Čović, posjetio je 10. prosinca 2012. godine, općinu Bosanski Brod gdje je razgovarao sa načelnikom Općine Ilijom Jovičićem i predsjednikom Općinskog vijeća Ivom Mijićem (HDZ BiH), priopćeno je iz ureda za informiranje HDZ BiH.

bijelo brdo 2012Dana 22.09.2012 mještani župe Bijelo Brdo pripremaju 1. Posavske kulturne Večeri, sa željom očuvanaj bogate posavske kulturne tradicije i baštine.

More Articles ...