Drage moje sestre i braćo, dragi moj posavski vjerni puče, srdačno vas pozdravljam i sve skupa pozivam na svoju mladu misu u Novom selu – Balegovcu koju ću slaviti 6.8.2023 na blagdanu Preobraženje Gospodnjeg u 11 sati a onda ćemo se poslije mise svi skupa sresti na zajedničkom ručku.

Istraživanja zločina tijekom Drugog svjetskog rata i poslije rata  na temeljima znansvenog pristupa na području cijele Posavine  obveza je  i prema žrtvama i mnogim generacijama koje ne mogu i ne smiju zaboraviti prošlost. Samo od 1945. do 1965. godine stradalo oko 10 tisuća Hrvata Bosanske Posavine  

Župna je zajednica, 29.lipnja 2021. proslavila svoje zaštitnike, Svetoga Petra i Pavla na dan same svetkovine. Svetkovini je prethodilo trodnevlje u kojem se molilo Apostolsko vjerovanje te krunica u trostrukom obilaženju oko crkve.

Naš portal ustrajno prati događanja i sudbine ljudi koji svojom sudbinskom životnom stazom koračaju diljem svijeta. Tražeći Posavljane koji samozatajno i bez ikakve medijske prašine niti želje da objelodane svoje posebnosti šire pozitivan glas posavski ovaj puta smo kao posebnu osobu izdvojili Željka Lucić iz Novog sela-Balegovca!

More Articles ...