Mnogi od nas pa i oni koji svakodnevnu ulaze na vrata Garevačke crkve ne znaju povijest raspela postavljenog na desnoj strani ulaza ili predvorja u garevačku crkvu! Međutim to nije obično raspelo, već raspelo koje ima svoju posebnu tajnu. Križ je izrađen od masivnog tesanog drveta i na njega je pričvršćen lik raspetoga Isusa Krista.

Nakon dvije pandemijske godine MZ Garevac ponovo organizira svoju veliku, treću po redu mjesnu manifestaciju to jest feštu ili garevačko sjelo. Fešta će se održati 23.07.2022. od 19 sati na platou ispred garevačkog Doma mladih gdje će biti postavljen šator od 1000 sjedećih mjesta.

Danas je Svijećnica ili Prikazanje Gospodinovo u Hramu kršćanski blagdan koji se slavi 40 dana nakon Božića. Svima koji nose ime Marija, Marina, Marica, Mara, Maja, Marinka, Marijana, Mira, Marijan, Mario, Mijo i slično neka je sretan imendan. Na današnji blagdan se u crkvama slave svete mise i blagoslivljaju svijeće.

Advent je najljepše vrijeme crkvene godine. U adventu se pripremamo za veliki događaj rođenje Isusa Krista. Advent je radosno vrijeme iščekivanja, vrijeme molitve, posta i ljubavi prema bližnjima. Advent je vrijeme od četiri nedjelje prije Božića kada s posebnom radošću idemo na mise Zornice koje nam podare oproštenje za sve poteškoće i razočarenja koja su nam nanesena. Advent je vrijeme kada posebno mislimo na mir s našim najbližim, kada mislimo na mir u svom domu i svom srcu.

Samo dva dana prije smo objavili članak s naslovom „Svijetli primjer rada MZ Garevac“, u kojem smo opisali kako je naša MZ svijetli primjer da se i s malo može učiniti dosta, ako se uloži trud, znanje, ideje i želja. Uz put smo zamolili Garevljane da ih pomognu svojim donacijama jer njih nitko ne spominje i ne traži za njih financijsku pomoć, a svi radovi koji su vezani za selo su na njihovim plećima. Oni su oni koji misle na selo, oni čiste i uređuju Garevac, bankine pored ceste, potkresavaju međe i uređuju garevačko groblje.

More Articles ...