Najnovije

Urednički tim je skoro četiri godine radio na selekciji od oko 500 Šimićevih ljubavnih pjesama što novih što već objavljenih da bi na koncu izabrali skoro 180 koje su danas ugledale svjetlo dana ukoričene u novu zbirku HVALOSPJEV LJUBAVI u nakladi Hrvatskog književnog društva, a za koju je recenziju napisala Marija Matošić prof. „Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda“ (A. B. Šimć- Opomena).

U Posavini je najviša nadmorska visina Savski nasip, pa otkuda onda planinarsko društvo, kazat će neupućeni. Ali postoji zbog toga što postoji ljubav prema planinarenju. Stoga su utemeljenom Planinarskom društvu dali ime "Čičak" i osvajali tijekom 20 godina rada planinske vrhove čak u Austriji, Njemačkoj, Španjolskoj.

Očuvati prirodnu baštinu jednoga područja najbolje se čini kroz proglašenje takvih zona zaštićenim područjem, piše Večernji list BiH. Prirodni fenomen bara u Posavini krije brojne endemske vrste uz rijeke Bosnu i Savu na sjeveru BiH. Na području Posavine dvije bare dio su bogate prirodne baštine ne samo Posavine nego i šire regije, a to su bare Starača i Odmut - Tišina. Prije rata pripadale su općini Bosanski Šamac, a sada Starača pripada federalnom dijelu općine Odžak, a Odmut - Tišina i općini Šamac i općini Domaljevac-Šamac.

 Skoro tri desetljeća Srijemci iz mjesta Beška okupljaju se diljem Hrvatske jer su raseljeni u pedesetak mjesta u RH i inozemstvu. Prošli vikend okupili su se po 30 put u Virovitici . U organizaciji Udruge protjeranih Hrvata iz Srijema Bačke i Banata iz Zagreba i Kluba Beščana . Ovaj zavičajni klub ima svoje ogranke u mjestima gdje žive prognani Srijemci.

HOK Domaljevac organizira feštu 25. linja ove godine u 16:00 sati u Šerifovoj vikendici na Kočiša te su iz tog kluba pozvali sve članove uprave, igrače i sponzore na to slavljeničko druženje. Nedvojbeno HOK Domaljevac zaslužuje jednu ovakvu feštu jer sportski uspjesi koje taj klub niže zadnjih godina su fantastični.

Kako u moderno vrijeme sačuvati kulturnu baštinu, dosjetila se obitelj Lucić iz Domaljevca, preciznije Blaženka Lucić koja je i svečano otvorila vrata svog višegodišnjeg projekta "Posavska kuća", u živopisnom ozračju netaknute prirode uz rijeku Savu.

Povodom dana Okučana i njegovog zaštitnika Sv.Vida održana je svečana sjednica uz nazočnost gradskih, općinskih, vojnih, policijskih, braniteljskih i crkvenih uglednika zapadne Slavonije. Nakon obraćanja načelnika Ace Vidakovića i pročelnika općinskog vijeća Ivice Pivca koji su nazočne upoznali sa svojim aktivnostima i planovima podijeljena su vrijedna godišnja priznanja.

Ovaj portal ustrajno prati događanja i sudbine naših ljudi koji svojom sudbinskom životnom stazom koračaju diljem svijeta i svojim neobičnim i ustrajnim radom i poštenjem pronose pozitivan glas posavski kako u svom zavičaju tako i izvan granica rodne nam grude Bosanske Posavine.

ODŽAK - Posavina ne prestaje iznenađivati svojim sportskim uspjesima klubova koji uz minimalna sredstva postižu rezultate vrijedne divljenja. Već smo govorili o uspjesima domaljevačkih odbojkaša, no općina Odžak također ima odbojkaškog potencijala jer ne zaboravlja se njihova osvojena titula državnog prvaka i niz drugih prvenstava.