Naš portal ustrajno prati događanja i sudbine naših ljudi koji svojom sudbinskom životnom stazom koračaju diljem svijeta. Tražeći naše Posavljane koji samozatajno i bez ikakve medijske prašine niti želje da objelodane svoje uspjehe pronose pozitivan glas posavski ovaj puta smo kao posebnu osobu izdvojili šesnaestogodišnjeg dečka Daniela Hrgovčića koji svojom marljivošću i ustrajnim radom pronosi lijep glas o sebi i svima nama daleko od rodnog  kraja njegovih roditelja.

Na stranicama ovog portala smo prija 5 godina točnije 21 studenog 2011. godine pisali o mladom Posavljaninu Danielu Hrgovčić iz gornjeg Wallisa (Oberwalliser) kako je u karate prvenstvu u Zürichu s Nicolom Perren podjelio naslov Švicarskog prvaka u karate vještini Kumite.

Teroristički napad pripadnika  Islamske države (IS)  na Bruxelles, u kojem je poginulo na desetke a ranjeno na stotine nedužnih civila, stavio je Europu na najveću sigurnosnu kušnju nakon Drugog svjetskog rata.

Udruženje BH Dijaspora Salzburg je po radu i obimu izvedenih akcija, s pravom mozemo reći, jedno među najprepoznatljivijim Udruženjima u Austriji. Svojim aktivnim dijelovanjem kako u Salzburgu i Austriji svoje aktivnosti su zabilježili i u Bosni i Herzegovini. Velika prošlogodišnja humanitarna pomoć koju je udruženje uručilo u sve dijelove Bosne i Herzegovine, kako materijalne tako i novčane, je doprinijelo da skoro cijela Posavina pa i BiH zna za nas. 

Od 29. lipnja do 2. srpnja na četvrti po redu susret kršćanskih i nekršćanski pokreta Zajedno za Europu, okupio je oko 2000 sudionika. Održano je više okruglih stolova, na različitim mjestima u Münchenu, gdje su se obratili ugledni gosti bilo iz crkvenoga, bilo iz civilnoga života.

Izaslanstvo Županije Posavske boravilo je u radnoj posjeti Parlamentu Švicarske. U sastavu delegacije bili su: Joso Marković – predsjednik Skupštine Županije Posavske, Meho Delić – ministar unutarnjih poslova, Mario Pejić – ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa, Damir Živković – ministar zdravstva, rada i socijalne politike i Ilija Jezidžić – direktor Uprave za civilnu zaštitu.

Susret Hrvatske shönstatske lige (HSL) svećenika održan u ponedjeljak 13. travnja u Župi Svete Obitelji u Slavonskom Brodu, uz voditelja Lige vlč. Ivana Ravlića, župnika župe Prečistog Srca Marijina u Posavskoj Mahali u Bosanskoj Posavini okupio je šest svećenika iz župa Đakovačko-osječke nadbiskupije u kojima se časti Gospa Schönstatska - Majka Triput Divna te članove istoga pokreta iz slavonskobrodskih župa.

More Articles ...