Iz razloga što je Posavcima „ispod radara“ prošao hvalevrijedan povijesni roman „S druge strane ciljnika“ (Bitka kod Odžaka), tiskan u Hrvatskoj 2017. godine, Željko Goreta - njegov autor se odlučio na tiskanje drugog izdanja i na ovaj način učiniti ga dostupnim čitateljima diljem Bosanske Posavine, pa i šire.

Ulomak iz povijesnog romana „S druge strane ciljnika“ (Bitka kod Odžaka), autora Željka Gorete, koji govori o „Posavskom umijeću ratovanja“... Odavno nisam s toliko pozornosti i što se kaže „u cugu“ pročitao jedno djelo kao povijesni roman „S druge strane ciljnika“(Bitka kod Odžaka), kog sam dobio na dar od samog autora - Željka Gorete. Autor je djelo, koje je nastalo prema istinitom događaju, posvetio svojoj majci i njezinoj obitelji.

Nakon objave članka na našem Portalu, javio nam se Željko Goreta, autor romana sljedećim priopćenjem: “Donatorima za donacije koje pokrivaju troškove tiska i distribucije knjige bit će dostavljen poseban donatorski box sa zahvalnicom i potpisanim primjerkom knjige, a ostalim će broj darovanih knjiga proporcionalno ovisiti o visini donacije".

Nakon isteka ugovora s nakladnikom prvog izdanja romana „S druge strane ciljnika“ (Bitka kod Odžaka), koji je pobudio veliko zanimanje javnosti, a posebice u posavskom puku, zbog povijesnih činjenica o kojima se i danas malo zna, ali i govori, njegov autor Željko Goreta planira, u vlastitoj režiji, tiskati drugo izdanje koje bi se trebalo pojaviti do manifestacije „Dani sjećanja 2023“, koja se tradicionalno održava koncem svibnja svake godine.