Antun Fuglinski
Typography

Iz razloga što je Posavcima „ispod radara“ prošao hvalevrijedan povijesni roman „S druge strane ciljnika“ (Bitka kod Odžaka), tiskan u Hrvatskoj 2017. godine, Željko Goreta - njegov autor se odlučio na tiskanje drugog izdanja i na ovaj način učiniti ga dostupnim čitateljima diljem Bosanske Posavine, pa i šire.

dvije knjigeMeđutim, kako su za isto potrebita značajna novčana sredstva, koja autor nije u stanju sam u cijelosti osigurati, apeliramo svim ljudima dobre volje da sukladno svojim financijskim mogućnostima participiraju u troškovima pripreme, tiska i distribucije romana.
Autor se obvezuje svakom donatoru, čija donacija pokriva troškove pripreme, tiska i distribucije romana dostaviti poseban donatorski box sa zahvalnicom i potpisanim primjerkom knjige, a ostalim će broj darovanih knjiga proporcionalno ovisiti o visini donacije (veća donacija = više primjeraka romana).
Autora možete kontaktirati na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili njegov Messenger.
Novčane uplate možete izvršiti na žiro račun:
Željko Goreta
IBAN (BIC): HR6023400093103524334
SWIFT: PBZGHR2X
Svrha ili referenca: donacija
PayPal:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Svrha ili referenca: donacija (da se izbjegnu trošarine slanja za prijatelje i obitelj).

Inače, roman „S druge strane ciljnika“ (Bitka kod Odžaka) najvećim djelom govori o povijesnim događajima u predvečerje i tijekom II. svjetskog rata u hrvatskim mjestima (Kornica, Garevac, Donji i Gornji Hasić, Hrvatska Tišina, Prud i dr.) zemljopisnog „trokuta“: Šamac - Modriča - Odžak.
Posebno mjesto u romanu je priča o posljednjem boju tad već završenog II. svjetskog rata i njegovim sudionicima - hrvatskim vojnicima koji su znali da u istom ne mogu pobijediti...

Iako je, kako autor kaže „bitka davno završila, a svi njezini sudionici su naši mrtvi“, POVIJEST SE PONOVI, dođe Domovinski rat, a mi prisiljeni krenuti s mjesta na kom su „naši mrtvi“ stali...
O ovom potonjem i ratnim događanjima na području modričke općine govori moja knjiga „Sjećanja ratnika“, tiskana 2018. godine.
Kako obje knjige, na neki način, čine jedan “paket”, kao autor obvezujem se svakom donatoru romana „S druge strane ciljnika“ darovati i svoju knjigu.

Priredio Antun Fuglinski