Najnovije

Grid List

Katolički školski centar „Don Bosco“ Žepče dio je Sustava katoličkih škola za Europu i jedan je od ukupno sedam katoličkih centara u Bosni i Hercegovini.

U Zagrebu predstavljena knjiga “Prozor-Rama i sjeverna Hercegovina u vrtlogu Drugoga svjetskog rata”

Više od pitanja iz prošlosti nužno je pitati se kako će o sadašnjosti govoriti budućnost. Koje će biti njihovo „što bi bilo da (ni)je bilo“? Razvidno je da se san o Bosni mora sanjati uvažavajući i one drugačije. Pravda mora biti u temelju mira. Sanjati nije zabranjeno. Nijedna zemaljska sila ne može spriječiti da živ čovjek sanja.

   Danas je međunarodni Dan žena koji se kod nas još uvijek popularno naziva "Osmi mart" a obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.

Ovaj portal ustrajno prati događanja i sudbine naših ljudi koji svojom sudbinskom životnom stazom koračaju diljem svijeta i svojim neobičnim i ustrajnim radom i poštenjem pronose pozitivan glas kako u svom zavičaju tako i izvan granica rodne nam grude. Stoga smo kao posebnu osobu ovaj puta izdvojili Ivana Kelavu rođenog 1990. godine u Beču, a podrijetlom je iz Tomislavgrada.

Švicarsko Savezno vijeće ukida skoro sve mjere zaštite od korone jer se epidemiološka situacija pozitivno razvija.  Tako je odlučen da se od četvrtka 17. Veljače 2022. ukidaju sljedeće mjere: Ukida se obveza zaštitnih maski u trgovinama, zatvorenim prostorima, restoranima te u javno dostupnim objektima, tvrtkama i radnim mjestima.

Međunarodna konferencija Hrvatske Paneuropske unije, koja je ovog vikenda održana u Splitu, upozorila je kako bi zemlje Jugoistočne Europe mogle postati plijen neeuropskih igrača ako Europa ne pokaže veće ambicije za taj prostor.

Komentirajući za Deutsche Welle susret u Berlinu kancelarke Angele Merkel s članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem, politički analitičar Pejo Gašparević naglašava kako od svih europskih zemalja Njemačka ima najviše šansi pomoći uklanjanju blokada oko izmjena Izbornog zakona BiH.

U Švicarskom gradu Badenu je 14. ožujka 2018., održana tribina na temu zdravstvenog osiguranja umirovljenika – povratnika u Republiku Hrvatsku. Tribinu je, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Zürichu organizirao „Hrvatski kulturni klub“.

Moji zavičaji Moslavina oživljena 2

U ZAGREBU SE OKUPILI LJUBITELJI DOMOLJUBNOG STIHA IZ CIJELE HRVATSKE

KNJIŽEVNI SUSRETI „RIJEKA – ŠUMA – NEBO“, PILJENICE 2024.

Zaštićeni krajobrazi Starača i Tišina koji predstavljaju prirodni raritet i prve ekosustave u koje je uključena rijeka Sava

Povijest i sve prije povijesti skriva mnoštvo interesantnih priča kojih nismo dovoljno svjesni, a koje ipak obilježavaju naš prostor i utječu na zbivanja u našem vremenu.

U prošlosti, dok nije bilo radija, televizije ni kasetofona, da mobitele i druga suvremena čudesa i ne spominjemo, tu je prazninu u narodu popunjavalo izvorno govorno, pjesničko i glazbeno stvaralaštvo.