Antun Fuglinski
Typography

Nakon isteka ugovora s nakladnikom prvog izdanja romana „S druge strane ciljnika“ (Bitka kod Odžaka), koji je pobudio veliko zanimanje javnosti, a posebice u posavskom puku, zbog povijesnih činjenica o kojima se i danas malo zna, ali i govori, njegov autor Željko Goreta planira, u vlastitoj režiji, tiskati drugo izdanje koje bi se trebalo pojaviti do manifestacije „Dani sjećanja 2023“, koja se tradicionalno održava koncem svibnja svake godine.

s druge strane ciljnika

Inače, roman „S druge strane ciljnika“ (Bitka kod Odžaka) govori o povijesnim događajima u predvečerje i tijekom II. svjetskog rata u hrvatskim mjestima (Kornica, Garevac, Donji i Gornji Hasić, Hrvatska Tišina, Prud i dr.) zemljopisnog „trokuta“: Šamac - Modriča - Odžak.

Uvažavajući činjenicu da su za tiskanje i distribuciju potrebita značajna novčana sredstva, koje autor nije u stanju sam u cijelosti osigurati, autor bi bio neizmjerno zahvalan ukoliko biste financijski potpomogli tiskanje romana.

Svaki donator će na dar dobiti specijalni donatorski box u kom će se nalaziti posebno izdanje romana sa zahvalnicom, te stanovit broj primjeraka drugog izdanja.

Priredio: Antun Fuglinski