Novo Selo
Typography

Župna je zajednica, 29.lipnja 2021. proslavila svoje zaštitnike, Svetoga Petra i Pavla na dan same svetkovine. Svetkovini je prethodilo trodnevlje u kojem se molilo Apostolsko vjerovanje te krunica u trostrukom obilaženju oko crkve.

proslava petra pavla nvov selo 2021 6

Procesije su započinjale Apostolskim vjerovanje pred oltarom i nastavljale s moljenjem krunice, te završavale svečanim svetim Misnim slavljem. Na kraju svete Mise svećenici su pred oltarom molili s narodom svoj zavjet vjere, sjećajući se svatko svoje godišnjice ređenja.

Misu bdijenja predvodio je fra Marko Lovrić, župnik u Tramošnici. Na sam dan svetkovine, sveto Misno slavlje predvodio je fra Joso Oršolić, župnik Donje Tramošnice uz dvanaest svećenika koji su koncelebrirali u sv. Misnom slavlju. Oba su propovjednika na svoj osebujan način predstavili apostolske velikane sv. Petra i Pavla.

Osobito je to u svom živopismom izričaju s naglašenim akcentima iz života sv. Petra i Pavla prikazao fra Joso. Obojici propovjednika u ime Župne zajednice od srca hvala.

Zajednica je vjernika uživala slaveći Boga i svoje zaštitnike u klimatiziranoj crkvi i raspjevanoj zajednici koju je predvodio Župni zbor. Svim svećenicima i vjernicima hvala, a Župljanima čestitam Patron!

 

 Preuzeto sa:   http://www.zupa-novoselo-balegovac.com/