NK Dragovoljac  Novo Selo-Balegovac se želi zahvaliti svima onima koji su na neki način doprinijeli da im život bude ljepši i lakši, a nastupi na terenu sve uspješniji. Na poseban način ističu zahvalnost Udruzi Novo Selo-Balegovac iz Švicarske koja je klubu nedavno uručila 3.000 ŠFr kako bi  dečki imali što kvalitetnije uvjete za rad.

 

novo seloNOVO SELO-Župa Presveta Srca Isusova u Novom Selu kod Bosanskog Broda danas je obilježila svoj patron. U nazočnosti velikog broja vjernika, svetu misu je predvodio generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Luka Tunjić, uz koncelebraciju župnika Derventskog dekanata.

sahU organizaciji  HKD NAPREDAK - Podružnica B.Brod, u nedjelju 18. prosinca 2011. godine, sa početkom u 12 sati, u župnoj sali u Novom Selu - održat će se ''4. Božićni turnir u šahu''. Turnir se igra po švicarskom sustavu, 7 kola sa tempom igre od 10 minuta po igraču.

NovoSelo100Novoseljani su 01.07.2011. godine, svečano obilježili 100 godina postojanja svoje župe. Uz euharistijsko slavlje koje je predvodio Vinko kardinal Puljić, svečanosti je prisustvovalo oko 2500 posjetitelja.

IMGP1154 pbjedniciU mjesnom Domu u Novom Selu, održan je "5. Božićni šahovski turnir", koji tradicionalno organizira HKD Napredak, podružnica B.Brod.Zbog snijega koji je padao od petka navečer, te niskih temperatura, ove godine posjeta turniru je bila nešto manja nego prethodnih godina.

posavinaVeć duže vremena slušamo kako je 'taj i taj' iz Kuline, Polja, G.Močila,.. iz Novog Sela, Luščana, iz Koraća...prodao svoju zemlju, koja mu je ''svejedno zarasla'' u Ukrinskim i Savskim polojima, u Donjem Koraću, u Luščanima, prema ribnjaku...

Novo SeloU petak  01. srpnja 2011. godine. Župa presvetog srca Isusova iz Novog Sela kod Bosanskoga Broda povodom stogodišnjice utemeljenja župe organizira veliko misno slavlje koje će predvoditi,  uzoriti kardinal Vinko Puljić.

More Articles ...