08
Sat, Aug
4 New Articles


Više od dva desetljeća mještani Oštre Luke i okolnih mjesta na Cvjetnicu, odaju počast i prisjećaju se branitelja i civila koji su poginuli u Domovinskome ratu. Tako će biti i ove godine. U nedjelju 25. ožujka ponovno će se okupiti brojni mještani Oštre Luke i okolnih sela kako bi, simbolično, na Nedjelju Muke Gospodnje, iskazali duboki pijetet hrabrim vitezovima koji su svojim životima branili i obranili svoju rodnu grudu.

civitasOŠTRA LUKA - Osnovna škola Stjepana Radića Oštra Luka-Bok priprema se za županijsko natjecanje iz programa Civitas, čiji je domaćin ove godine. S aktualnom problematikom iz svojih lokalnih zajednica i konkretnim prijedlozima njihovoga rješavanja, učenici osnovnih i srednjih škola u ŽP predstavit će se u petak 19. travnja, na natjecanju koje će bit održano u Domu mladeži u Oštroj Luci, od 10,00 sati.

Marko TopicČovjek se lijepo i ugodno osjeća u toplom domu NK Posavine iz Basela. Uz kavicu dok snijeg lagano leluja, nismo ni primijetili kako vrijeme leti. Pokušao sam kroz jedan kratki razgovor sažeti jednu bogatu i krasnu karijeru čovjeka koji je ostvario svoje dječačke snove,  postao legenda, doživio ovacije prepunih tribina.

put kriza lukaORAŠJE- Veliki tjedan kada se u osam dana slave najveće tajne Kršćanstva mještani Oštre Luke započeli su u spomen na stradale branitelje Domovinskoga rata kako bi izrazili zahvalnost za njihovu žrtvu i za slobodu koju su podarili narodu svojega kraja. Mještani sela Oštra Luka već 16 godina za redom redovito održavaju tradiciju Križnoga puta na Cvijetnu nedjelju.  

More Articles ...