Odžak
Typography

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, ovih dana uređene su javne zelene površine u Odžaku.

Ovoj ekološkoj akciji priključili su se zainteresirani volonteri, a najveći broj volontera su bili učenici 3. razreda srednje poljoprivredne Škole Pero Zečević iz Odžaka s profesorom Josipom Majićem. U cijeloj organizaciji sudjelovala je Udruga za zaštitu prirode i okoliša iz Odžaka u suradnji s ministarstvom prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske, Omladinskom Bankom kroz fondaciju Mozaik, Općinom Odžak te ekološkom organizacijom Eko život iz Tuzle. Uređena su dva prometna raskrižja te kružni tok na izlazu iz Odžaka.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja i idealna je prilika za povezivanje ljubitelja okoliša pri čemu se ističu zajednička nastojanja i uspjesi u postizanju i očuvanju zdravog okoliša. Ovu današnju akciju posjetio je i ministar prometa, veza i zaštite okoliša, Pero Radić.

„Sudjelovanjem i suradnjom u području zaštite okoliša, prirode i održivog razvoja nastojimo dati snažan doprinos podizanju svijesti javnosti o važnosti očuvanja okoliša i prirode u svim oblicima gospodarskog i društvenog djelovanja", naglasio je ministar Pero Radić.

 

odzak uredenje okolisa 1

odzak uredenje okolisa 2

odzak uredenje okolisa 3

odzak uredenje okolisa 4

odzak uredenje okolisa 5