Brčko
Typography

hvo“Predsjedništvo Udruge organizatora otpora HVO-a Brčko distrikt BiH izražava nezadovoljstvo neprimjerenim izjavama bivših zapovjednika 108 brigade HVO-a na račun organizatora otpora na našem prostoru, a koje su izražene na Saboru dragovoljaca Domovinskog rata.

Iznenađuje nas da su pozdravni govori na spomenutom Saboru bili uglavnom ”posvećeni” etiketiranju i umanjivanju doprinosa naših članova u domovinskom ratu. Podsjećamo da su članovi naše Udruge organizirali otpor još u vrijeme, kada su oni koji nas prozivaju, čuvali SFRJ i JNA. Marginaliziranje naših članova, onemogućivanje ostvarivanja prava koja im pripadaju kao i nezadovoljstvo načinom vođenja Udruge dragovoljaca, dovelo je prije šest mjeseci do osnivanja Udruge organizatora otpora HVO-a.

Predsjedništvo još jednom konstatira da organizatori otpora uvažavaju doprinos svih koji su, na bilo koji način, branili ove prostore, kao što uvažavamo i Udrugu dragovoljaca, ali smo sigurni da će se kroz Udrugu organizatora otpora HVO-a kvalitetnije rješavati statusna i druga pitanja onih koji su do sada bili zapostavljeni, a organizirali su otpor, kada je malo tko smio ili htio.

Predsjedništvo apelira na pojedince koji nas javno i  prozivaju da se suzdrže od toga, jer ćemo u protivnom biti prisiljeni koristiti sve raspoložive demokratske načine da se zaštitimo od neistine i klevete.”

Predsjedništvo Udruge