Brčko
Typography

U župi Krepšić proslavljen je nebeski zaštitnik Kraljice Krunice 7. listopada tekuće godine.  Po lijepom vremenu euharistijskom slavlju predsjedao je vlč. Marko Zubak župnik u Bijeljini, u koncelebraciji sa 10 svećenika.

krepsic patron

Na misi nazočilo je oko 160 vjernika. Sve je na početku pozdravio domaći župnik vlč. Mato Mikičić: svoje župljane, vjernike iz susjednih župa kojih je bio zamjetan broj, sve svećenike i redovnike. Za patron se pripremalo trodnevnicom. Misno slavlje uzveličao je muzički sastav iz župe Tolisa.

Propovjednik vlč. Zubak naglasio je važnost sv. krunice općenite za duhovni rast vjernika kao i svoju ljubav prema Gospi: „Ponio sam iz djetinjstva molitvu. Želim danas moliti za sve naše majke. Zahvaljujući majkama mnogi su narodi opstali i nas je sačuvala pobožnost prema BDM, a posebno krunica. Krunica je oko vrata vojnika u ovome zadnjem ratu čuda činila. Ona je doprinijela sigurno mnogima da su ostali na životu“.
 
Potom je nastavio „naše su stare majke po četvero djece znale dovesti u crkvu, nisu se stidjele. Danas zbog nedostatka molitve vidimo razjedinjenost Europe. Blaženi papa Ivan Pavao II. primijetio je „Europo zašto si Boga izbacila iz svoga srca“. Europa nije shvatila bit i snagu vjere. Mnogi kažu da je krunica dosadna molitva a to je zato što nam je duša skučena i zatvorena a vjera klonula.
 
Isus je put a Marija je putokaz prema nebu. Ništa nam ne vrijedi ako Mariju izgubimo. Moleći sv. krunicu tu najuzvišeniju molitvu, sjećamo se što su Isus i Marija za nas učinili, kako su za nas trpjeli i zaslužili  nam milost spasenja. Sv. krunica ružarija je knjiga za sve: slijepe, bolesne, stare i mlade. Sveta krunica je najsavršenija molitva kršćanskog vjerovanja.
 
Molimo i mi svaki dan krunicu, tu najmiliju molitvu Marijinu, pa će i nas Marija sačuvati od svake pogibli duše i tijela u našem životu, posebno na koncu našega života“ završio je propovjednik.  

Danas župa Krepšić ima 48 obitelji sa 105 vjernika. Ovo katastrofalno stanje malog broja stanovnika u župi je posljedica ratnih događanja od 1992. godine. Danas je župna crkva koja je razorena 1992. godine u potpunosti obnovljena kao i župna kuća.   

Ivan Ravlić, župnik u Pos. Mahali{jathumbnail off}