Brčko
Typography

U povodu 16. obljetnice Brčko Distrikta BiH, gradonačelnik Anto Domić sa suradnicima potrudio se ove godine raznolikim i kvalitetnim sadržajima, uz ostale, glazbenim, kulturnim i sportskim okupljanjima tisuća građana obilježiti Dan Brčko Distrikta.

Osobito je obradovao sve korisnike bežičnog interneta, te je ispred zgrade Gradske vijećnice u Brčkom na simboličan način obznanio, zajedno s ravnateljem JP Komunalno Brčko Admirom Nukovićem, puštanje u rad besplatne Wi-Fi zone u užem središtu grada. Naziv mreže je “Brčko Free Wi-Fi”. Ova javna usluga dostupna je svim građanima.

Čestitka rođendana

- S obzirom na dosadašnja zalaganja, vjerujemo kako će nam veliki izazovi koji su pred nama biti nova motivacija i da ćemo zajedničkim naporima i dalje biti primjer uspješne lokalne zajednice. Imamo snage i potencijala naći odgovore koje od nas zahtijeva sadašnji trenutak, te radom, znanjem i zajedničkim djelovanjem u demokratskom i tolerantnom ozračju ostvariti i one najzahtjevnije ciljeve. Svim građanima čestitamo 8. ožujka, Dan Brčko Distrikta BiH, uz želje da i u budućnosti ostanemo primjer međusobnog uvažavanja i tolerancije, istaknuli su u čestitci gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Anto Domić i dogradonačelnik Esad Kadrić. Domić je kazao kako je jedna od njegovih prvih inicijativa bila da središte grada dobije besplatnu internetsku zonu, što je sada i realizirano. - Prostor pješačke zone imat će besplatnu internetsku zonu. Vjerujem da će ova usluga biti nadograđivana i poboljšavana, istaknuo je gradonačelnik Domić. Aktivnu i pasivnu opremu za mrežu nabavila je Vlada Brčko Distrikta BiH, a JP Komunalno Brčko održavat će mrežu. Besplatan pristup internetu dio je projekta “Pametna mreža za pametni grad”.

Cres i Hari Mata Hari u Brčkom

U sklopu obilježavanja 16. godišnjice Brčko Distrikta BiH održan je glazbeni program koji je darovao grad Cres. Nastupile su ženska klapa Teha i muška klapa Burin. Značaj svečanosti obilježio je i dolaskom u Brčko gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjak. Veliko zanimanje nekoliko tisuća Brčaka izazvao je i koncert na otvorenom popularne grupe Hari Mata Hari. Građanima je priuštena noć pozitivnih glazbenih vibracija u kojoj su svi uživali.

Za Dan Brčko Distrikta održana je i manifestacija “Magija boja, riječi i zvuka” na kojoj su dodijeljene nagrade najboljim literarnim i likovnim stvarateljima brčanskih osnovnih škola.

Voditeljica Pododjela Mara Matkić otvorila je manifestaciju i najboljim likovnim stvarateljima uručila priznanja te istaknula kako je ovaj događaj važan radi razvijanja umjetničkih sposobnosti, vještina i talenta učenika osnovnih škola.

Za GIP piše Nada Koturić{jathumbnail off}