Brčko
Typography

Na adresu našeg portala pristiglo je Priopćenje za javnost broj 5-11/2016 od 04. studenog 2016. godine os strane Udruženja, Udruge Građana, organizatora otpora Brčko Distrikt BiH koje potpisuje predsjednik Udruge Tomislav Hrgovčić u povodu "narušenih političkih" uhićenja članova hrvatskih branitelja u Orašju.

Udruga "0rganizatori otpora" izražava zabrinutost u povodu "narušenih političkih" uhićenja naših članova i hrvatskih branitelja u Orašju. Još jednom svjedočìmo nemoći institucija u BiH koje skreću pozornost sa svoje nesposobnosti i političke poslušnostì uhićenjern nevinih ljudi kojima je jedina krivnja sto su pružili otpor agresoru i obranili svoje domove.

Naša Udruga oštro osuđuje sve pokušaje da se na osnovu paušalnih "dokaza" žrtve pretvaraju u zločince, niti nas mogu zadovoljìti oslobađajuća presude nakon neljudskih postupaka prema našim braniteljima.

Moramo izraziti zahvalnost Republici Hrvatskoj na pokazanom interesu i osudi političkìh uhićenja hrvatskih branitelja, ali nas isto tako brine šutnja hrvatske politike u BiH nasprarn ovih dešavanja tako da se stiče dojam da su branitelji obranili sve nas a sada moraju braniti i sami sebe pred sudom BiH.

Tražimo od hrvatske politike BiH kao i od institucija BiH da se zaustavi politiziranje pravosuđa, da se prestane s političkim uhićenjima i da se prestane s porukama koje idu u pravcu daljnjeg progona Hrvata sa ovih prostora.

Predsjednik Udruge, Tomislav Hrgovčić

bcko dokument900