Tijekom jučešnjega dana u Zagrebu je održana sjednica Osnivačke skupštine Udruge “Zavičajna zajednica zovičkih Hrvata – fra Serafin Zečević Zagreb”. U prvo Predsjedništvo Udruge izabrani su : Marko Lukić, umirovljeni kulturni djelatnik, Ilija Nikić, učitelj razredne nastave i Anto Pranjkić, novinar na mandat od dvije godine.

Nedavni rezultati mladog sportskog dragulja Tomislava Lovrića tijekom današnjega dana dobili su i posebnu notu. Naime, izaslanstvo Akademije borilačkih vještina i Kluba borilačkih vještina Brčko distrikta BiH predvođeno predsjednikom Boškom Vidovićem primilo je najviše tijelo izvršne vlasti Brčko distrikta BiH: Gradonačelnik Siniša Milić sa svojim prvim suradnikom dogradonačelnikom dr. Antom Domićem.

brcko mladiZOVIK - U organizaciji Vijeća za mlade brčanskog dekanata i područnog bratstva Frame Župe Svetog Franje Asiškog u Zoviku je 21. prosinca održana meditativna duhovna obnova koju je za mlade ovog kraja predvodio pater Mato Anić, ravnatelj i glavni i odgovorni urednik Radio Marije BiH.

crkva_zovikŽupa Zovik kod Brčkog pod sadašnjim imenom opstoji od 18. stoljeća. Područje ove župe je ranije, tijekom 17. stoljeća, potpadalo pod župu Brka, koja je 1674. godine brojala 1.926 katolika. Ta je župa, zbog iseljavanja katoličkog pučanstva u vrijeme Bečkog rata (1683-1699), iščezla, što se, uostalom, dogodilo i s gotovo svim župama u sjeveroistočnoj Bosni.

Zovik ima Svjetskog prvaka u kiks boksu

Sve nas je obradovala vijest iz Češke da je naš zemljak i mladić koji uistinu plijeni pozornost kao izvrstan učenik i sportaš, Tomislv Lovrić danas postao Svjetskim prvakom u kiks boksu. Svi mi koji dolazimo iz male sredine u kojoj je iz dana u dan sve manje ljudi, ali s bogatom poviješću i dobrim zemljopisnim resursima imamo pravo na uspjehe. Stoga mi dozovlite da se radujem i pridružite mi se. Hvala!

zovik10Na tradicionalnim zavičajnim susretima u Donjem Zoviku, ove godine će se po najavi organizatora dogoditi pravi spektakl. Pored nastupa lokalnih izvornih grupa, te svirke šargije i violine, publiku koja voli izvornu muziku će razveseliti poznata grupa “Cerovački izvori”.