Pejo Gašparević
Typography

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Portugala će u utorak na večer  (17. studenog 2020.) na splitskom Poljudu odigrati utakmicu u sklopu Lige nacija za koju u svijetu sporta, posebice nogometa, vlada golemo zanimanje. Hrvatska je aktualni viceprvak svijeta a  Portugal je prvak Europe, to znači kako će na Poljudu snage odmjeriti dvije nogometne velesile.

ronaldo modric

Bit će to sudar dvaju nogometnih  divova i prava je šteta što će se zbog epidemioloških mjera zaštite od  koronavirusa utakmica morati odigrati pred praznim tribinama Poljudskog stadiona. Ipak, bit ću među rijetkim sretnicima koji će utakmicu  pratiti s tribina. Sinoć (ponedjeljak na večer) pratio sam posljednje treninge obaju reprezentacija te konferencije za novinare i hrvatskog izbornika Zlatka Dalića kapetana vatrenih Luke Modrića  i Portugalskog izbornika Fernanda Santosa. Bilo  je ugodno boraviti u ambijent gdje su  i svjetske nogometne ekstra klase Luka Modrić i Cristiano Ronaldo.

Izbornik Hrvatske reprezentacije Dalić i njegov portugalski kolega  Santos su  na odvojenim konferencijama za novinare komplimentirali protivničkoj reprezentaciji.
"Portugal je velika reprezentacija i žele dobiti svaku utakmicu. Očekujem Portugal u najjačem sastavu, ovo je prestižna utakmica i očekujem odličnu utakmicu," rekao je Dalić
Dodao je kako očekuje da Ronaldo zaigra premda Portugalu ova utakmica nije rezultatski važna.
"Čim je došao, dovoljno govori o njegovoj motivaciji i želji. Dobro da je došao. Nije ga bilo u prijašnjim utakmica protiv nas u prijateljskoj utakmici i u Ligi nacija. On je veliki igrač i njegova motivacija je ogromna,"  kazao je Dalić.

cro por

S druge strane  portugalski izbornik Santos govorio je biranim riječima o Hrvatskoj reprezentaciji.

"Imam veliko poštovanje prema Hrvatskoj, oni su sigurno u top deset svjetskih reprezentacija, bili su viceprvaci svijeta," istaknuo je Santos.

Modrić i Ronaldo, nekadašnji suigrači u Realu,  dvije su središnje nogometne figure ove velike utakmice koja će se  igrati na Poljudu
Modrić je novinarima otkrio kako je u Splitu  razgovarao s Ronaldom.

"Drago mi je da smo se vidjeli nakon  dugo vremene. Vežu nas mnoge lijepe uspomene i bilo mi je drago što smo malo porazgovarali.  Pričali smo o svemu, prisjetili smo se stvari iz Reala, da ne ulazim previše u detalje. Bio je to običan razgovor," kazao je Luka.

Modrić je istaknuo kako nema razloga za paniku, Hrvatska će opet biti moćna.
 
"Nema razloga za paniku, kada ćemo svi biti zdravi i zajedno Hrvatska će opet biti moćna,"  rekao je Modrić dodavši: "Jednostavno, dogode se utakmice u kojima nisi na pravom nivou. Izbornik pokušava pronaći neka nova rješenja, nove igrače da vidi na koga može računati. Normalno je kad se isprobavaju igrači da ima oscilacija."

Naglasio je kako se osjeća sjajno i kako je spreman.

"Spreman sam, vjerujem da ću to i pokazati na terenu. Kada igram više utakmica u nizu  osjećam se bolje," dodao je.

Bivši vlasnik Zlatne lopte rekao je kako još uvijek uživa u nogometu, svjestan kako to neće trajati još dugo.

"Uživam u nogomet, nogomet je moj život. Nisam izgubio motivaciju. Želim uživati u svakoj utakmici i svakom treningu, znam da to neće još dugo trajati. Kada dođeš do jedne razine, ne želiš to ispustiti. Svi uspjesi te dodatno motiviraju," kazao je Luka.

Za Posavinu.org piše: Pejo Gašparević
17. studenog 2020.