Pejo Gašparević
Typography

Inicijativni odbor Svjetskog Kongresa Općine Domaljevac-Šamac  i Dijaspore obavio je online konzultacije o  planovima za 2021. godinu te je  zaključio sljedeće:

svjestski kongres

1. Pratit ćemo razvoj situacije u vezi  s pandemijom koronavirusa i ako  ta pandemija bude splašnjavala  tako da budu mogući javni skupovi mi u tom slučaju planiramo krajem srpnja ove godine organizirati u Domaljevcu drugi po redu  Kongres.  Institucionalni partner naše manifestacije bit će Općina Domaljevac - Šamac.  Imamo  komunikaciju s potencijalnim donatorima i sponzorima ove naše manifestacije.
2. Planirali smo da poseban gost naše manifestacije bude  HOK Domaljevac koji je u 2020. godini osvojio kup Federacije BiH  i time postigao nezaboravna sportski podvig.
3. Planirali smo pozvati sve sportske klubove s područja Općine Domaljevac-Šamac i sportaše koji su porijeklom s područja naše općine da se pridruže našoj manifestaciji. Neki od tih sportaša su već upoznati s tom idejom i izrazili su potporu takvoj zamisli.
4. Planirali smo pozvati  braniteljsku populaciju i nevladine udruge koje djeluju na području naše Općine da budu dio naše manifestacije, svaka u svojoj domeni.
5. Planirali smo pozvati posredstvom  interneta i drugih dostupnih medija te   u osobnim komunikacijama što je moguće veći broj građana/ki u  Dijaspori koji su porijeklom s  područja Općine Domaljevac-Šamac  da budu dio naše manifestacije.
6. Na ovu manifestaciju, ako nas pandemija ne spriječi u njenoj organizaciji, mogu se osjećati pozvani  svi građani i građanke  u Zavičaju i Dijaspori. Svatko je dobrodošao, svaka osoba je dragocjena.
7. Sadržaj manifestacije - zabavni dio (na Trgu u Domaljevcu)  i teme o kojima ćemo raspravljati  u konferencijskom  dijelu,  planirat ćemo u razdoblju koje je pred nama imajući u vidu okolnosti  s kojima ćemo se suočavati u nadolazećim mjesecima.
8. Ova manifestacija ostaje vjerna  njegovanju svojih temeljnih vrijednosti:  afirmacija  zajedništva  između Zavičaja i Dijaspore,  kultura dijaloga, politička kultiviranost, uvažavanje različitosti u promišljanjima, međusobno razumijevanje, civiliziranost i uljuđenost.

pejo interviju jadran

Uz srdačne pozdrave želimo svima sretnu Novu 2021. godinu
Inicijativni odbor Kongresa:
Ivo Piljić (Kanada)
Mladen Madžarević (Kanada)
Marijan Ćošković (Švicarska)
Pejo Gašparević (poduzetnik - Austrija)
Marko Lukić  (poduzetnik (Hrvatska)
Mato  Topić (poduzetnik - Njemačka)
Pejo Gašparević (Novinar - Split RH)

3. siječnja 2021.