Pejo Gašparević
Typography

Postoje trenuci u novinarstvu koji popravljaju dan ispunjen stresom. Postoje trenuci u novinarstvu koji su satisfakcija za sve neugodnosti i nekorektnosti koje novinar može doživjeti u svojem poslu. Postoje trenuci u novinarstvu koji šalju poruku da se vrijedi baviti tim poslom koji puno uzima ali i puno daje. Postoje trenuci u novinarstvu kad shvatiš da te taj posao oplemenio kroz poznanstva i komunikacije s ljudima različitih profila.

avioni

Postoje trenuci u novinarstvu koji ilustriraju kako postoje korektne osobe koje imaju uvid u nečiji novinarski angažiram (u konkretnom slučaju moj) i javno priopće što misle o tom angažmanu.

Upravo takve trenutke doživio sam danas (4. siječnja 2021.) kad mi je stigao dopis (pogledati ispod) od glasnogovornika Zrakoplovne baze u Zemuniku kod Zadra Marinka Karačića u kojem me izvješćuje da odlazi u mirovinu ali i podsjeća na našu profesionalnu suradnju.

Uistinu, godinama sam surađivao s gospodinom Karačićem i zahvaljujući njegovu posredovanju i pomoći objavio sam mnoštvo izvješća o aktivnostima baze. Povremeno sam i odlazio u tu Zrakoplovnu bazu kako bih izravno pratio događaje u njoj. Marinko je uvijek bio iznimno susretljiv i na svoj način komunikativan. On je izvrsno poznavao potrebe medija.
Marinku Karačiću želim svaku sreću u njegovim umirovljeničkim danima

avioni zemunik

DOPIS MARINKA KARAČIĆA
Poštovani i dragi gospodine Gašparević,
Uz završetak radnog vijeka i prve umirovljeničke dane želim Vam uputiti Veliko i iskreno hvala!
Hvala za suradnju, zajednički rad i doprinos u predstavljanju postrojbe kroz Vaše cijenjene priloge. Nizom aktivnosti i programa trudili smo se na najbolji način predstaviti djela i postignuća postrojbe po načelu: Radi dobro svoj posao i pričaj o tome! Vjerujem kako smo ispričali puno lijepih priča koje su ostale zabilježene zahvaljujući i Vama.
Vaš profesionalizam, spontanost i iskrenost zaslužuje poštovanje i zahvalnost.
Ostajem i dalje srcem uz Vas.
Srdačno
Marinko Karačić

Za GIP piše: Pejo Gašparević
4. siječnja 2021.