Policija je objavila snimku napada koja prikazuje kako je napadač Danijel Bezuk u ponedjeljak (12. listopada 2020.) na Markovu trgu u Zagrebu ispucao određenu količinu streljiva pri čemu je u pokretu zamijenio okvir nakon čega je ispalio još dio streljiva, a od napada je odustao nakon što je na njega zapucao jedan od policajaca, odbivši njegov napad. Dvadesetdvogodišnji Bezuk je nakon ove pucnjave počinio samoubojstvo.

"Drukčiji roman o Isusu," u kojem autor Jean Mercier tematizira priču o Isusu i prvim kršćanima, predstavljen je u splitskoj nakladničkoj kući Verbum.
"Pripovijedajući Isusov život na originalan, dubok i zanimljiv način, ovaj 'Drukčiji roman o Isusu' bit će snažan duhovni poticaj onima koji evanđelje nikada nisu uzeli u ruku, a pravo osvježenje onima koji ga dobro poznaju," rekao je glavni urednik Verbuma Petar Balta.

Centar za kulturu Orašje je angažiran na utemeljenju Spomen kuće Ivi Gregurević u kojoj bi za posjetitelje bila izložena ostavština ovog velikog glumca, doznaje se u tom Centru. "Trenutačno su u tijeku razgovori s nasljednikom o otkupu Ivine obiteljske kuće u Donjoj Mahali, koja bi, u slučaju otkupa, postala neka vrsta muzeja koji bi trajno njegovao uspomenu na Ivu Gregurević i njegova ogromno umjetnička dostignuća" rekla je Mandica Živković, v.d, ravnateljica Centra i članica Inicijativnog odbora za postavljanje Spomenika Ivi Gregurević.

U povodu rođendana Nobelovca Ive Andrić, koji je rođen 9. listopada 1892. godine (a umro je 1975.) nudim čitateljima njegovo čuveno "Pismo iz 1920." Andrić u tom pismu piše o mržnji koja stoljećima egzistira u BiH. Andrićeva krilatica - "Dokle god si živ, dužan si raditi za zavičaj"- jedna je od onih misli koja me trajno inspirira. Ivo Andrić se rodio u Travniku u hrvatskoj obitelji Antuna Andrića i Katarine Pejić a umro je u Beogradu.

 Monografija posvećene velikom glumcu Ivi Gregureviću je u pripremi i očekuje se da će biti završena do "Dana hrvatskog filma - Ivo Gregurević" sljedeće 2021. godine, potvrdio je to Ivin prijatelj i glavni organizator ovog festivala Iljo Benković.

Ivo Ivić, koji je ponikao u HOK Domaljevac,  nastavlja razvijati svoju sportsku karijeru uzlaznom putanjom u odbojkaškom klubu Ribola Kaštela s kojim je nedavno potpisao trogodišnji ugovor. "Zadovoljan sam statusom u klubu i ove sam sezone prvi tehničar,"  istaknuo je Ivić. Naglasio je kako je odbojkaški klub ozbiljno organiziran na visokoj razini  i pruža  mogućnosti za napredak igrača.

More Articles ...