U sklopu 14. Međunarodnog festivala književnosti - "Dani prijatelja knjige" u petak na večer u Rijeci pjesniku Peji Šimiću (rođen u Foči kod Dervente) uručena je nagrada "Književno pero" koju je dobio za zbirku pjesama "Nebeske vibracije." To je bio veliki trenutak za Šimića i njegovo pjesništvo.

 U subotu, 16. listopada Gospodnje 2021. godine objavljena je knjiga pjesama "Ranjena zemlja" u kojoj autor Pejo Šimić (rođen u Foči kod Dervente) svojim prepoznatljivim domoljubnim manirom poetski angažirano propituje aktualnu stvarnost u hrvatskom nacionalnom biću. Ovo je 18. knjiga poezije Peje Šimića kojom on ilustrira kako njegova pjesnička kondicija ne posustaje, nego čini se, dobiva novi polet i stvarateljsku energiju. Poznajući Peju, usuđujem se prognozirati kako će on u svojoj pjesničkoj radionici nastaviti klesati stihove za nove knjige s ljubavlju prema poeziji kakva ga je i do sada prožimala.

HOK Domaljevac, koji je u prošloj sezoni ostvario povijesni uspjeh osvojivši Kup Federacije BiH, u novu sezonu ulazi s igračkim pojačanjima. U nastupajućoj sezoni za Domaljevački odbojkaški klub, kako je službeno najavljeno, na poziciji korektora igrat će Nemanja Božić - po mišljenjima poznavatelja odbojke jedan od ponajboljih igrača Premijer lige BiH.

Slavko Nedić (rodom iz Tolise) novinar Hrvatskog katoličkog radija je na Znanstvenom skupu 11. rujna 2021. godine u Zagrebu "Bosanska Posavina - jučer, danas sutra" održao predavanje "Počeci diskografije izvorne glazbe." Ovom prigodom prenosim dio tog predavanja s podnaslovom "Prva ploča izvorne glazbe."


Knjiga duhovnih pjesama "Nebeske vibracije" Peje Šimića (rođen u Foči kod Dervente) predstavljena je u srijedu na večer (29. rujna 2021.) na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Ovo je Šimićeva 17. zbirka poezije i u njoj je odabir duhovnih pjesama koje su objavljene u dosadašnjih 16 njegovih knjiga nastalih u zadnja tri desetljeća. Dr. sc. Ivana Prgomet Šustek je govoreći o knjizi istaknula aforistički pristup Peje Šimića.

More Articles ...