Pejo Gašparević
Typography

MARIO MANDŽUKIĆ I VEDRAN ĆORLUKA DVA SU LEGENDARNA NOGOMETAŠA POSAVSKIH KORIJENA OD DANAS SU U STRUČNOM STOŽERU HRVATSKE REPREZENTACIJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU U KATARU 2022. GODINE. Na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. godine u Kataru član stručnog stožera Hrvatske reprezentacije bit će bivši centarfor "vatrenih" Mario Mandžukićčiji sukorijeni Posavski, pošto su mu roditelji iz Pruda kod Bosanskog Šamca.

mandzo1

Nakon načelnog dogovora s izbornikom Zlatkom Dalićem o priključivanju stožeru A reprezentacije, Mandžukić je danas (ponedjeljak 22. studenoga 2021.) i formalno dogovorio suradnju s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem te je imenovan trenerom u stručnom stožeru svjetskih doprvaka.

"Hvala izborniku Daliću i predsjedniku Kustiću na povjerenju. Zaista smo se lako dogovorili oko suradnje kojoj se izuzetno radujem. Znam koliko mi je reprezentacija značila kao igraču te želim tu strast, ali i svoje iskustvo, prenijeti novoj generaciji," poručio je Mandžukić koji je za Hrvatsku reprezentaciju upisao 89 nastupa i postigao 33 gola. Vrhunac karijere je ostvario 2018. kada je u dresu hrvatske vrste osvojio srebro na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

corluka

Član stručnog stožera Hrvatske nogometne nereprezentacije od prošlog proljeća je i Vedran Ćorluka, koji e također Posavskih korijena, porijeklom je iz Modrana kod Dervente. On se već ranije angažirao i u rodnom kraju gdje je s ocem Jozom financirao na katoličkom groblju gradnju spomenika palim Hrvatskim borcima. Vedran Ćojluka, koji je za Hrvatsku reprezentaciju nastupao 103 puta, je i kum zvona u kapelici Sv. Ivana Krstitelja u Modranu.
I Ćorluka je bio dio Hrvatske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine osvojila povijesno drugo mjesto.

Za Posavinu.org piše:Pejo Gašparević
22. studenoga 2021.