Novinar Ante Pranjkić (Posavskih korijena - rođen u Štrepcima) vratio se s višednevnog putovanja u Južnu Ameriku te je prihvatio zamolbu da za ovaj portal kroz intervju čitateljima približi svoje dojmove kroz to putovanje jer nas putovanja na svoj način oblikuju i mijenjaju. Putovanja proširuju naše poglede i potiču razvijanje sposobnosti uma te nas oplemenjuju i jačaju toleranciju.

"Mi Posavljaci ne možemo se naviknuti na vođu, zvijezdu i autoritet iz vlastitih redova, a morat ćemo ako mislimo opstati," kaže Pejo Šimić. Ovo je intervju s eminentnim pjesnikom Pejom Šimićem (rođen u Foči kod Dervente)) u povodu prve godišnjice osnutka Posavskog književnog kruga kojem je on predsjednik. Posavski književni krug osnovan je u Zagrebu točno na današnji dan prije godinu dana, 9. siječnja 2021. godine.

Anto Pranjkić je novinar i angažirani intelektualac koji znalački kreira ideje i usmjerava ih u realiziranje. On raspolaže ogromnom radnom energijom, posebice u angažmanu za rodnu Bosansku Posavinu. Anto posjeduje snažnu individualnost u svojem djelovanju ali istodobno je i zahvalan suradnik koji umije prihvatiti zamisli i istajališta i od suradnika.

Pomirenje, opraštanje i kajanje su kršćanske vrline i ne treba ih se plašiti. Na početku Gospodnje 2022. želim reći - DOMALJEVCU SU POTREBNA POMIRENJA! Međusobne pizme, intrige i poremećeni odnosi su otišli predaleko. Nitko sa strane neće rješavati Domlječki jal, jer svatko ima svojih poteškoća.

MARIO MANDŽUKIĆ I VEDRAN ĆORLUKA DVA SU LEGENDARNA NOGOMETAŠA POSAVSKIH KORIJENA OD DANAS SU U STRUČNOM STOŽERU HRVATSKE REPREZENTACIJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU U KATARU 2022. GODINE. Na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. godine u Kataru član stručnog stožera Hrvatske reprezentacije bit će bivši centarfor "vatrenih" Mario Mandžukićčiji sukorijeni Posavski, pošto su mu roditelji iz Pruda kod Bosanskog Šamca.

Naš dopisnik i novinar Pejo Gašparević nas iz ravno izvještava o spektakularnom događaju u Splitu i utakmici između reprezentacija Hrvatske i Rusije. Već u subotu na večer na splitskoj Rivi bilo je živahno jer su se počeli slijevati navijači uoči odlučujuće kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo koja se igra na Poljudu u nedjelju u 15 sati.

More Articles ...