Pejo Gašparević
Typography

Mladi student informatike Matej Iljazović iz Domaljevca i službeno je postao snimatelj i montažer novinskih priloga za Hrvatsku radio televiziju na području Bosanske Posavine. Matej je nedavno u Zagrebu proveo nekoliko dana na obuci na Akademiji Hrvatske radio televizije koju je završio uspješno te je nakon toga promoviran u stalnog vanjskog suradnika krovne nacionalne medijske kuće u Republici Hrvatskoj.

On je nakon te obuke, kako se doznaje, dobio zeleno svjetlo da može uime Hrvatske radio televizije raditi na poslovima snimanja i montaže novinskih priloga za ovu medijsku kuću u Bosanskoj Posavini što je prvi puta u povijesti da naše Zavičajno područje i službeno ima svojeg snimatelja i montažera priloga za Hrvatsku televiziju. U narednom razdoblju uime Hrvatske radio televizije Mateju će mentor biti Anto Pranjkić.

matej

Prema dostupnim saznanjima Matej Iljazović je tijekom obuke u Zagrebu pokazao želju i posebni entuzijazam za rad. Matejev prvi službeni radni zadatak, kako doznajem, bit će u subotu 7. svibnja ove godine kada će snimateljski za potrebe HRT-a pratiti događaj polaganja vijenca i paljenja svijeća na Spomen obilježju poginulim braniteljima u Bijelom Brdu kod Dervente.

Treba podsjetiti kako je ovo službeno uključivanje Mateja Iljazović u angažman za Hrvatsku televiziju druga povoljna vijest za medijski tretman Zavičajne Posavine. Naime, nedavno su predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i urednik Samostalnog odjela program Hrvatske televizije za Hrvate izvan RH Hrvatske radio televizije Ivo Kujundžić dogovorili i stalnu suradnju između Županije Posavske i ove medijske kuće.

U ime portala Mateju Iljazović želimo mnogo sreće, radosti i veselja u bavljenju ovim medijskim poslom.

Priznajem, bit ću malo osoban - kao novinaru profesionalcu koji se tim poslom bavi 35 godina radeći za prestižne ne samo domaće nego i međunarodne medije : Hinu, Hrvatsku radio televiziju, BBC, Glas Amerike , Radio Slobodna Europa, Deutsche Welle...... iznimno mi je drago što je upravo iz rodnog Domaljevca jedna mlada osoba uključena u sustav velike medijske kuće kao što je Hrvatska Radio televizija. To govori kako Domaljevac osim talentiranih sportaša od kojih su neki dostigli i visoku međunarodnu klasu, izgleda ima i talentirane novinare i medijske djelatnike. U tom kontekstu svakako treba spomenuti i vrijednu novinarku Nadu Koturić koja godinama neumorno za Večernji list šalje zanimljive priloge iz Zavičajne Posavine.matej 1024

Već neko vrijeme pratim medijsko djelovanje mladog Mateja Iljazovića te sa sigurnošću mogu ustvrditi kako on posjeduje radoznalost a to je ključno za svakog tko se bavi medijskim poslovima. Matej ima motivaciju i entuzijazam za unaprjeđenje svojih medijskih vještina i više puta mi je rekao kako želi učiti. To je ispravan pristup te sam mu uzvraćao kako osobe medijski angažirane uče cijelog života jer je to zahtjevan posao ali u tomu i jeste šarm novinarstva i medijskog djelovanja uopće. I osobno, nakon 35 godina profesionalnog novinarskog angažmana radim na sebi, korigiram se, uklanjam vlastite nedostatke, pratim medijske trendove. I uživam u svemu tomu. Isto to od srca želim i Mateju Iljazoviću.

Piše: Pejo Gašparević
4. travnja 2022.