Pejo Gašparević
Typography

Trenutačno tri igrača ponikla u HOK Domaljevac imaju status reprezentativaca: Ivo Ivić i Davor Dominković nastupaju za reprezentaciju BiH, a Marko Matić je član reprezentacije Turske. Posebna mi je radost komunicirati sa sportašima i kreirati medijske priloge o njima. Ovaj put moje ushićenje je još veće jer se radi o sportašima iz Zavičaj koji su se razvili u vrhunske odbojkaše.

Čuo sam se danas s našim odbojkašem Ivom Ivić koji zajedno s Davorom Dominkovićem iz HOK Domaljevac nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Skoplju na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo. Rekao sam Ivi da navijam za njega i Davora.ivo ivic davor dominkovic

Ivo Ivić i Davor Dominković - odbojkaški reprezentativci BiH

U Skoplju na ovom kvalifikacijskom turniru trebao je nastupiti još jedan odbojkaš ponikao u HOK Domaljevac, a to je Marko Matić kao član reprezentacije Turske.

"Imao sam veliku želju nastupiti na ovom turniru u Skoplju da se vidim s Ivom i Davorom ali me ozljeda spriječila," rekao mi je Marko danas iz Izmira kad sam ga nazvao.

Objasnio mi je kako ima nekih stomačnih poteškoća ali se dobro oporavlja i za dva tjedna planira se vratiti punom intenzitetu treninga. Vjeruje kako će se Turska odbojkaška reprezentacija uspjeti plasirati na Europsko prvenstvo te da će i on nastupiti na tom prestižnom natjecanju.

Uvijek rado komuniciram s Markom pa smo danas u ležernom tonu razgovarali i o njegovim sportskim ambicijama ali i o našem Zavičaju, posebice Domaljevcu.

"Moj san je nastupiti na Olimpijskim igrama i nadam se kako će se to i ostvariti, odnosno da će se Turska odbojkaška reprezentacija uspjeti plasirati na Olimpijadu 2024. godine u Parizu," rekao mi je Marko.
Dometnuo sam mu kako bi u tom slučaju on bio prvi Domaljevčanin u povijesti koji kao sportaš nastupa na Olimpijskim igrama.

"To bi mi bilo posebno drago," uzvratio mi je Marko.marko matic

Marko Matić, vrhunski odbojkaš međunarodne klase

Marko Matić je dva puta proglašen za najboljeg odbojkaš turske lige na poziciji srednjeg blokera. Priprema se i za nastupe u svojeg kluba Arkas u Europskoj ligi prvaka i vjeruje kako će se njegova momčad uspjeti plasirati na završni turnir najelitnijeg europskog odbojkaškog klupskog natjecanja. I u Turskoj njegov klub cilja na osvajanje trofeja. Iako je dostigao razinu vrhunskog sportaša međunarodne klase, Marko Matić ne zaboravlja niti svoj rodni Domaljevac i kaže kako mu je razgovor o Zavičaju jedna od najdražih tema.

Izvijestio sam Marka kako postoji plan da se na prvi sljedeći Svjetski kongres Općine Domaljevca-Šamac i Dijaspore pozovu i sportaši rasuti po svijetu a koji su porijeklom s područja naše Općine. On je podržao takvu zamisao i obećao je da će učiniti sve što je u njegovoj moći da dođe na tu manifestaciju kad je bude moguće organizirati nakon završetka pandemije koronavirusa. Nadamo se da bi to moglo biti već ovog ljeta krajem srpnja.

"To bi bilo izvrsno da se okupimo i družimo u Domaljevcu. Planiram doći u Domaljevac za svetu Anu jer tada ima i svatova na koje moram otići," poručio je Marko Matić.

Za Posavinu.org piše Pejo Gašparević
12. siječnja 2021.