Pejo Gašparević
Typography

Hrvatski glumac posavskih korijena Krunoslav Šarić umro je u 79 godini života, rođen je 1944. godine u Derventi (BiH). Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja, upisuje studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, koji završava 1969. godine u klasi Koste Spaića.

Krunoslav Šarić je velikan hrvatskog kazališnog i filmskog glumišta. Uz Ivu Gregurevića, Krunoslav Šarić je glumac najvišeg ranga koje je iznjedrila Bosanska Posavina.

Krunoslav Šarić je bio čest gost na događanjima u Zagrebu koja su se odnosili na Zavičajnu mu Posavinu. Na jednom od tih događanja prije 30 godina u Matici Hrvatskoj upoznao sam Krunoslava Šarića kao iznimno jednostavnu i radoznalu osobu.krunoslav saric

On je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskom glumištu, na filmu i televiziji, a pamtit ćemo ga i po sjajnim ulogama ostvarenim na Dubrovačkim ljetnim igrama i dubrovačkom kazalištu.

Glumio je u gotovo 50 filmova od kojih izdvajamo Vrdoljakove "Glembajeve", Zafranovićevu "Okupaciju u 26 slika", Papićev "Kad mrtvi zaigraju" i "Dnevnik Diane Budisavljević". Od početka 80-ih godina prošlog stoljeća do prije nekoliko godina nastupio je i u nizu televizijskih serija.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine. POČIVAO U MIRU BOŽIJEM

Za Posavinu.org  piše: Pejo Gašparević