Boris Ćavar
Typography

U Vukovaru je 16. studenog 2021. svečano završena tradicionalna pjesnička manifestacija MEMENTO POETICA. U Pastoralnom centru Svetog Bone uručene su nagrade Simbol grada Vukovara. Plakete s Vukovarskim vodotornjem dobili su fra Ivica Jagodić, gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru, Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, Branko Ćurić pjevač i vukovarski branitelj.

pejo 900

Peji Šimiću Vukovarski vodotoranj za domoljubni stih

Pejo Šimić, hrvatski i bosanskohercegovački pjesnik iz Zagreba dobio je vukovarsku nagradu za promicanje domoljubnog stiha.

Zbog pandemije korone Memento Poetica održana je 13. studenog u Splitu, natjecateljski dio održan je u prostorijama Udruge veterana 4.gardijske brigade. Završna večer, recital i promocija zbornika održana je u Vukovaru. Mate Buljubašić utemeljitelj ove manifestacije je nakon uvoda najavio Peju Šimića, pjesnika koji je ove godine dobio pet književnih nagrada.

pejo 902

Šimić je otvorio recital svojom pobjedničkom pjesmom iz 2020. Grad u sjeni križeva. Potom je Peji Šimiću uručena nagrada Simbol grada Vukovara za promicanje domoljubnog stiha. Na plaketi je Vukovarski vodotoranj.
Treba kazati kako je na nedavno objavljenoj osamnaestoj knjizi pjesama Peje Šimića “Ranjena zemlja” stilizirani Vukovarski toranj, simbol Vukovara.

Za Posavinu.org piše: Boris ĆAVARpejo 901