B i H
Typography

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla oštro osuđuje fizički napad koji se dogodio u naselju Miladije prilikom kojeg su nanesen teške tjelesne ozljede Goranu Sabranoviću i to od strane više osoba.
Upravo zbog činjenice kako je napad bio isplaniran i s predumišljajem pozivamo nadležne pravosudne institucije da hitno reagiraju te rasvijetle cijeli događaj i s detaljima upoznaju javnost.

tuzla 900

Fizičko nasilje i obračun kojeg je netko sebi uzeo za pravo kao obrazac rješavanja određenih imovinsko pravnih sporova je nedopustiv i protiv takvog oblika sve institucije se moraju odlučno boriti i maksimalno kažnjavati pojedince koji počine takvu vrstu kaznenog djela.

Za bilo kakvu vrstu spornih odnosa postoje sudske instance i nadležna tijela i to je jedini mogući način rješavanja imovinsko pravnih odnosa.
Posebno želimo istaknuti da nas žalosti i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi i elementi nacionalne netrpeljivosti. Kroz takve pojedinačne primjere nanosi se velika šteta cijelom društvu i stvara osjećaj straha da svaki stanovnik Tuzle može biti izložen ovakvoj vrsti napada.
Zbog svega toga i određene uznemirenosti kod stanovnika Tuzle koja je predstavljena i kroz medijska izvješća potrebna je hitna reakcija nadležnih institucija i upoznavanje javnosti s detaljima slučaja.

Ured informiranja:
Gradski odbor HDZ BiH Tuzla
Kojšino 7, Tuzla
Tel.035/363-790, fax.035/363-791,
Mob.+38763398609
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.hdzbihsoli.ba