BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

USAID kroz projektPRO-Budućnost i Institut za razvoj mladih KULT objavljuju Javni poziv za dodjelu financijske podrške malim projektima. Projekt PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice.

pro buducnost 900

Na Javne pozive mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih kao i organizacije civilnog društva koje djeluju u lokalnim zajednicama u kojima se provodi projekt PRO-Budućnost.
Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu s Platformom za mir koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama u BiH, te da se prijedlozi odnose na izgradnju mira i jačanja povjerenja u BiH. USAID će njihove ideje podržati bespovratnim sredstvima do 7.500 KM.


Prijave su otvorene do 4.12.2020. godine do 15:00 sati a svi detalji dostupni su na sljedećem linku: https://www.probuducnost.ba/mali-grantovi

pro buducnost 901

USAID-ov projekt PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u suradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem BiH (MRV).

Merima Hrnjica
Communication Officer | Catholic Relief Services, Bosnia and Herzegovina
Zagrebacka 18, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
+38733726817 | Cell: +38761043200 | crs.org |