BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

 Zenica, 07.12.2017. – Posjetom Službi za dječije bolesti Kantonalne bolnice u Zenici medvjedić Lino nastavio je svoj tradicionalni obilazak bolnicama diljem Bosne i Hercegovine, započet u utorak posjetom pedijatrijskom odjelu Bolnice Istočno Sarajevo i SOS Dječijem selu u Sarajevu.

„Kraj godine za nas, osim mnogo posla, znači i mnogo radosti. Tradicionalni obilasci pedijatrija i dječijih sela izmame osmijehe na lica mališana sa kojima se družimo jednom godišnje, a njihovu radost i osmijehe pamtimo dugo. Mališanima želimo da su ovdje što kraće i da brzo ozdrave, uz nastojanje da im donesemo barem malo blagdanskog ozračja. Pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, a mi se trudimo doprinijeti koliko god je to moguće, kroz ovakve i slične aktivnosti“, izjavila je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

lino

Ovakve posjete pedijatrijskim odjelima pomažu obogatiti zabavne sadržaje za djecu i unijeti pozitivne misli, blagdansku atmosferu i učiniti da barem na kratko zaborave da nisu u svojim domovima.

Kako već tradicija nalaže, Podravka u BiH će s maskotom Lino medvjedićem u narednom razdoblju posjetiti i pedijatrijske odjele RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, Kliničkog centra Banja Luka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim. Lino medvjedić će u narednom razdoblju posjetiti i podijeliti poklone djeci bez roditeljskog staranja u Majčinom selu u Međugorju i Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci.

Kontakt za više infomacija:

Majda Balić, Prime Communications, 063 289 103, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Prime Communications je ovlaštena PR agencija kompanije Podravka za tržište BiHlino1