09
Mon, Dec
20 New Articles

BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

Prenosimo vam pisanu izjavu zamjenika ministra sigurnosti BiH g. Mije Krešića, a koja se odnosi na navode koje je u svom obraćanju iznio g. Sadik Ahmetović bivši ministar sigurnosti BiH. „Razgovarao sam s g. Ahmetovićem jer sam ostao iznenađen njegovom izjavom. Obojica smo se složili da je naša suradnja bila odlična jer smo zajedno upravljali procesima u Ministarstvu uključujući i informaciju koje je poslana u UN.

sadik ahmetovic

Dostavljanje informacije je bila naša obveza i ja sam potpisao to izvješće kao i na stotine drugih dokumenata u to vrijeme. Sve prvobitne nesporazume oko predmetne informacija nas dvojica smo razjasnili. Sam g. Ahmetovic je nakon toga čvrsto stao na moju stranu tijekom medijske kampanje koja je vođena u to vrijeme. Zbog takvog pristupa i odnosa nije točno da sam bilo što radio „iza leđa“ g. Ahmetoviću i to smo još jednom jučer u međusobnom razgovoru razjasnili te potvrdili navode koje sam i ranije iznio u vezi s ovim slučajem“ istakao je Krešić.
Što se tiče navoda da je Tužiteljstvu BiH podnesena prijava, zamjenik Krešić ističe kako je od samog Ahmetovića informiran da se prijava odnosi na cijeli taj slučaj oko liste, a ne na njega osobno. „Ja sam za tu navodnu prijavu saznao iz medija. Gospodin Ahmetović mi je potvrdio da se prijava odnosi na cijeli taj slučaj, a ne na mene osobno“ istakao je Krešić.

mijo krescic

Ured zamjenika ministra
Ministarstvo sigurnosti BiH
Trg BiH 1, Sarajevo
Tel: +387 33 492 401
Fax: +387 33 213 686
web: www.msb.gov.ba