Domaljevac
Typography

Na sedmu uskrsnu nedjelju, 8. svibnja za vrijeme đačke svete mise u 9: 30 sati u župnoj crkvi svete Ane u Domaljevcu slavili smo obiteljsku svetu Misu te naši majkama pjesmom i recitacijom čestitali Majčin dan. Za svečanost su se pobrinuli naši najmlađi, točnije framaši i ministranti, koji su svojim djetinjim glasićima i iskrenim srcem bili najljepši poklon našim mamama te su rekli u zajednici Crkve svojim majkama "Hvala za sve!"frama domaljevac3

Četrdesetak njih već se prošli tjedan pripremalo za tu svečanost. Prigodom toga pripremili su lijep program.

U srijedu, 8. svibnja na Radio postaji Orašje framaši su snimili program za vjernike katoličke vjeroispovijesti na sedmu uskrsnu nedjelju, 8. svibnja 2016. god. (vrijeme emitiranja u 8: 30 sati) povodom Majčinog dana gdje su se zahvalili Majki svih majki, Mariji i našim zemaljskim majkama rekli "Hvala Vam majke!" i "Volimo Vas Majke!".

U četvrtak, 5. svibnja za vrijeme večernje svete Mise u 18 sati imali smo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na nakanu za obnovu naših obitelji. Program klanjanja predvodili su framaši i ministranti. Za vrijeme klanjanja molilo se u Godini Božjeg milosrđa za obnovu naših obitelji i svih obitelji po uzoru na Svetu Obitelj. Posebno se molilo da naše obitelji budu istinske zajednice vjere, života i ljubavi.

frama domaljevac1

Program povodom Majčinog dana smo nastavili u subotu, 7. svibnja 2016. krunicom za naše majke. Krunicu su predvodili naši ministranti a prigodni pano s citatima i izrekama za Majčin dan su izradili framaši.

Sutradan u nedjelju 8. svibnja dječaci i djevojčice iz niži i viših razreda osnovne i srednje škole, ministranti i framaši izveli su lijep program povodom Majčinog dana u zajednici vjernika Crkvi. Prigodom toga su pripremili program sastavljen od recitacija i molitava koje su posvetili našim majkama. Ovim prigodnim programom htjeli su iskazati Božjoj Majci i našim zemaljskim majkama sitne znakove pažnje a još više povećati poštovanje prema majci kroz nekoliko lijepih riječi, pohvala i reći joj koliko ih vole.

Euharistijsko slavlje je predvodio fra Bono Kovačević, župni vikar. Za vrijeme euharistijskog slavlja pjesme je animirao župni bend mladih "Vis Fenix" pod ravnanjem sestre Ane Oršolić kada su otpjevali jednu lijepu pjesmu o majkama.

Kao znak ljubavi i zahvalnosti za primljenu ljubav prije svete Mise framaši i ministranti su na ulazu u crkvu svakoj majci poklonili prigodnu čestitku s slikom Blažene djevice Marije i medaljonom Presvetog Srca Isusova i Marijina.

Program smo završili zbornim recitalom: "Draga moja majko, hvala ti!" od autora Smiljana Velebita, u kojem se govori o važnosti majke u obitelji.

frama domaljevac

Stoga i ovom prigodom zahvaljujemo Majki svih majki, Mariji i našim zemaljskim majkama za sve što čine, jer majčina ljubav je nova svaki dan. Bog blagoslovio naše vjerne i dobre majke i hvala Vam što postojite!

Preuzeto od Katoličkog tjednika