Domaljevac
Typography

U utorak, 30. kolovoza 2016. godine, na prigodnoj svečanosti kod objekta Centra za zdravo starenje u Domaljevcu, potpisan je ugovor o izvođenju I. faze radova na izgradnji zdravstveno-rehabilitacijskog odjela Centra za zdravo starenje i položen kamen temeljac.

Ugovor o izvođenju radova nakon provedene natječajne procedure dodijeljen je tvrtki Vinković d.o.o.

Gradilište je blagoslovio fra Bono Kovačević. Nakon blagoslova gradilišta, općinski načelnik prof. Mario Jurkićdomaljevac banje je uz prisutstvo predstavnika izvođača radova, projektanta i nadzornog inženjera, suradnika, predstavnika javnog sektora u općini i građana položio kamen temeljac za izgradnju banje.

PEDESET GODINA SE PRIČALO O IZGRADNJI BANJA

U svom obraćanju općinski načelnik prof. Mario Jurkić istakao je značenje izgradnje ovog objekta ne samo za općinu Domaljevac-Šamac nego i šire, za pokretanje novih poduzetničkih ideja i stvaranje radnih mjesta koje će doprinositi opstojnosti u ovom dijelu Posavine.

-Uskoro će pedeset godina od kako naš narod priželjkuje izgradnju banja. Nažalost, 2013. godine početak izgradnje spriječile su određene političke strukture, koje nikako ne možemo razumjeti zašto su protiv izgradnje. Sada smo, oporavljajući se od poplava, uspjeli razbiti barijere i krećemo u izgradnju zdravstveno-rehabilitacijskog odjela Centra za zdravo starenje u kojemu će biti sadržaji hidro-terapije, termo-terapije, elektro-terapije, kinezi-terapije, magnetne-terapije, ultrazvuk-terapije i ostali zdravstveno-rehabilitacijski sadržaji, rekao je općinski načelnik prof. Mario Jurkić u svom obraćanju povodom potpisivanja ugovora o građenju I. faze banja u Domaljevcu.

Izvor: Domaljevac News

domaljevac banje1