Nada Koturić
Typography

Članovi Taekwondo kluba Orašje nastavljaju pobjednički niz u kojem nižu samo osvajanje zlatnih medalja na natjecanjima regije. Time potvrđuju svoj status respektabilnog kluba koji posvećuje pozornost, prije svega, mladim sportašima.

Ogromno zalaganje

Ponovno su postigli odlične rezultate izvan svih optimističnih nadanja, iako uporno treniranje i ogromno zalaganje daje za pravo tvrdnji kako su, zapravo, takav rezultat realno i zaslužili. Na Otvorenom kupu BiH 2023. (i Open kupu Brčko 2023.) u Brčkom u iznimno jakoj konkurenciji članovi Taekwondo kluba Orašje osvojili su 19 medalja, od kojih čak 11 zlatnih i pet pehara. Sudjelovala su čak 392 natjecatelja iz 37 klubova i šest država: Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore, Italije i Švicarske. Domaćin je bio Taekwondo klub Jopa iz Bijeljine.takevondasi orasje

Za Taekwondo klub Orašje nastupilo je 12 natjecatelja u 19 kategorija i tri discipline, a borci iz Orašja osvojili su 19 medalja - 11 zlatnog sjaja, sedam srebrnih i jednu brončanu. Uz osvojene medalje, sportaši iz Orašja osvojili su i pet pehara za razna priznanja: 1. mjesto u ukupnom poretku vrtićanke, 1. mjesto u konkurenciji muški poomse i 3. mjesto u konkurenciji ženski poomse.

Najbolji formaš je Harun Mahmutspahić, a najbolja vrtićanka Matea Maglica. Zlatne medalje u sportskoj borbi osvojili su Nives Stanić, Matea Maglica, Iva Baotić, Harun Mahmutspahić, Antonio Matanović i Nora Džoić. Srebro su osvojili Lana Zlatarević, Antonio Matanović i Alina Jaje.
poster

U disciplini poomse zlato su osvojili Nives Stanić i Harun Mahmutspahić, dok je srebro pripalo Lani Stanić. Na koncu, u disciplini kick zlatom su se okitili Merjem Vajzović, Anamarija Gajčević i Izabela Miličić, srebro su osvojili Alina Jaje, Antonio Matanović i Nora Džoić, a broncu Iva Baotić. Marko Stanić, predsjednik Taekwondo kluba Orašje i glavni trener kluba (6. dan, crni pojas), dugogodišnji animator i pokretač kluba, uputio je čestitke zbog sjajnog uspjeha svojih sportaša.

Najbolja promocija

- Svim osvajačima medalja čestitam te upućujem zahvalnost roditeljima za pratnju svoje djece i stalnu potporu klubu - kazao je trener Stanić. Čestitke svim sjajnim mladim sportašima na osvojenim nagradama, ali i na najboljoj promociji svoga grada Orašja i Posavske županije, uputili su brojni prijatelji kluba.

Za posavinu.org piše: Nada Koturić